Skarppaamassa

Miten runsaat ovatkaan itsekurin hedelmät!

Olin tässä vähitellen jotenkin laskistunut-pulskistunut, vähintään mentaalisesti. Elämä on kepeää ja soljuu uomassaan sekä henkisesti että rakkaudellisesti että taloudellisesti, ja jollakin tavalla se vähentää mielen ja ruumiin valppautta. Ei tykkää!

No, päätin pari päivää sitten ex tempore, että tässä kuussa on jäätävä tilille säästöön X määrä euroja (normaalisti säästän rahaa tietyn summan aina palkan tullessa, joten tämä oli ekstrasäästöä). Kunnianhimoinen haaste, koska se edellytti, että käytän kolmen päivän ajan 4 euroa päivässä. Se tarkoittaa yksinomaan ruuan ostamista 4 eurolla, ja sillä on saatava kaikki ateriat päytään ja nälkä lähtemään. Kaapissa oli kyllä puurohiutaleita, riisiä ja jäisessä kaapissa tomaatteja, eli aivan tyhjästä en sentään joutunut lounasta ja päivällistä kokoamaan.

Tuosta asettamastani finanssipoliittisesta rajoituksesta seuraa se, että ravitsevuus ja runsaus edellyttää tonnikala-tomaattikastike-riisi-pasta-papu-linjaa, ja erityistä tarkkuutta ja itsekuria ruokakaupassa. Ensimmäinen päivä oli hankala, koska koko ajan teki mieli syödä jotain herkkuja. Seuraavana päivänä olo oli jo aika hyvä, ja tänään on totaalisen loistava olo kaikin puolin.

Olennaista ei kuitenkaan ole syöminen tai ruokavalio, vaan se, että tällainen skarppaaminen leviää asenteena muuallekin elämään. Sain nimittäin töistäni hurjan määrän kehuja, ja tosiaan, olin tehnyt ne samalla intensiivisellä asenteella kuin millä tutkin hintalappuja ja budjetoin ruokamenoja.

Olen taas oma jäntevä itseni, ja jälleen kerran havaitsin sen, että pieni määrä skappauspakkoa tekee ihmiselle hyvää, ainakin niin kauan kuin se on vapaaehtoista.

Sillä säästyneellä rahalla aion ostaa Model Exposta pienen radio-ohjattavan helikopterin, jossa on videokamera lentelyjen kuvaamista varten. Sikäli kun siellä sellaisia myydään.

Mainokset
Kategoria(t): arki, työ. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s