Vesi löytää reittinsä

Muistot eivät kulu muistelemisesta, ne eivät menetä siitä voimaansa tai haalistu. Siksi  jotkin asiat kannattaa vain jättää taakseen ja keskittyä aivan muihin juttuihin, suuntautua eteenpäin.

Tämä blogi täytti pari viikkoa sitten vuoden. Vuosi sitten elämä oli terävää ja tuskallista, mutta nyt elämä on hyvää. Tässä kuussa olen kellunut kalliolle rakennetussa porealtaassa 37-asteisessa vedessä ja katsellut järvelle, nähnyt sateenkaaren syttyvän viidelta aamuyöllä ja nähnyt nousevan auringon säteiden osuvan 300-metrisen radiomaston huippuun, vaikka muu maisema on vielä kesäkuisessa varjossa. Olen kuunnellut lintujen karjuvan saarimetsässä, kävellyt polttavan kuumalla hiekkarannalla ja astunut siitä jäätävän kylmään, vielä kirkkaaseen meriveteen. Olen paennut raskasta kuumuutta rannan punagraniittisen kivenlohkareen varjoon ja ajatellut T.S Eliotin The Waste Land -runon säkeitä

There is shadow under this red rock,
(Come in under the shadow of this red rock),
And I will show you something different from either
Your shadow at morning striding behind you
Or your shadow at evening rising to meet you;
I will show you fear in a handful of dust.

mutta pölyä ei ollut, eikä pelkoa. Olen matkustanut kauas toiselle paikakunnalle taidenäyttelyn avajaisiin oikuttelevalla autolla, haistanut öljyvärien tuoksun, kuullut kuinka veneen potkuria ja peräsintä esittävä maalaus on tehty valokuvasta, joka on otettu lapsuudenkotini vieressä. Olen nähnyt muutamia lintuja ja haistanut asunnossani eräänä päivänä oudon muovisen tuoksun.

Olen soittanut isännöitsijälle siitä tuoksusta ja siitä, että ulkoseinä näyttää ikkunoitteni yllä likaiselta. Tänään asunnossani kävi kosteusmittaaja, joka totesi, että vesihän siellä ulkoseinässä on ollut liikkeellä, valunut vissiin räystäästä ja että mitataanpa seinän ja katon raja täältä sisältä. Toden totta, kosteutta löytyi. Ja koska maailma on pieni, on miehen sukulainen entinen asiakaskontaktini menneestä elämästä.

Vaikka jonkinmoinen vesivahinko on tapahtunut, en ole siitä murheissani (vielä, ja koputan puuta). En joudu itse maksamaan mitään, terveyteni ei liene vaarassa, koska hajua ei enää tunnu, asunnossani tuskin tarvitsee tehdä mitään ja korjaustarvekin on saatettu oikeiden tahojen tietoon.

Iloinen yllätys oli sekin, että kosteusmittaaja oli niin älykäs ja asiantunteva. Rakennusalalla kun on kaikenlaista epämääräistä häärääjää ja kellokäyrän vasemman laidan tallaajaa, että asiantuntijaan törmääminen tuntuu myönteiseltä yllätykseltä, ei oletusarvolta, niinkuin joillakin muilla aloilla.

Lisäksi olen hankkinut pöytätuulettimen, mutta juuri nyt, helteiden kadottua sille ei ole ollut käyttöä.

Mainokset
Kategoria(t): arki. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Vesi löytää reittinsä

 1. Celia sanoo:

  Ei hätää, helteitä piisaa, jos ei tänä kesänä, niin tulevina kuitenkin.

  Kuinka paljon kivi pystyy imemään vettä itseensä? Sillä onhan talosi sentään kiveä tai vähintään betonia, onhan? *toiveikas*

  • tikitys sanoo:

   Tämä talo on tiiltä. Tiili imee vettä kuin pesusieni ja pitää siitä kiinni yhtä hanakasti kuin betoni. No, toivokaamme helteitä.

 2. Celia sanoo:

  Helteet tulivat ja osittain ovat jo menneetkin. Miten kävi kosteusvaurion? Entä miten sinun elämäsi jatkuu? Tapasitko jotakin elämää suurempaa, jota et halua jakaa blogissasi vai veikö elämä sinut muuten vain mennessään?

  • tikitys sanoo:

   Kosteusvaurion korjauksen suunnittelu on meneillään, elämä on mukavaa. Blogitusaika on ollut kortilla, sillä olen ollut elämääni koko lailla tyytyväinen mm. uuden ihmissuhteen myötä. Elämä on syksyisen kepeää ja mukavaa juuri nyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s