Tekniikka ratkaisee ongelman ja aiheuttaa toisen

Yhtiökokouksessa kuulin, että tämän talon tornista viehättyneet naakat ovat aiheuttaneet ongelmia naakkumisellaan ja kakkaamisellaan niin, etteivät ihmiset viihdy parvekkeillaan. Ongelma ratkaistiin asentamalla torniin hieno elektroninen linnunkarkotin, joka soittaa digitoitua haukan krääkynää 24 tuntia vuorokaudessa ja 7 päivää viikossa. Se toimii, naakat ovat kadonneet, mutta ihmiset eivät edelleenkään viihdy parvekkeillaan, sillä nyt hermoja riipii tuo digihaukkojen jatkuva karjuminen. Että eikö joku huoltomies voisi säätää laitetta hiljaisemmalle, tai ajastaa sen, tai suunnata kaiuttimia muualle.

Minulla kun ei ole parveketta, niin osanani on vain havainnoida asian koomisia puolia.

Komiikkaa olen nauttinut myös musiikin muodossa. Absoluuttinen Nollapiste -yhtyeen jäsenten sivulevy-yhtiö Diu Dau Tapes on julkaisemassa Spotifyssä noin 30 C-60-kasetillista kokeellista ja jokseenkin häiriintynyttä musiikkia (soittolista täällä). Jos ei ole koskaan soittanut teininä bändissä ja nauhoitellut kavereiden kanssa ihan mitä sattuu roskaa, improvisoitua tai mitä ikinä, epävireisin soittimin, mutta tavaton hinku ja luomisvimma päällä, ei ehkä saa tuosta kamasta kaikkea irti. Itse eräällä tavalla pidän Diu Dau Tapesin matskusta, en samaan tapaan kuin tavallisesta musiikista pidetään harmonioineen ja sanoituksineen ja soitotaituruuksineen, mutta eräänlaisena mielenmaiseman kuvastimena ja soitannan ilon osoituksena tuo on minulle tuttua ja jopa rakastettavaa. Your mileage may vary, niinkuin sanotaan.

Töiden jälkeisellä kirjastokäynnillä soi päässä listalta löytynyt nörttiyshelmi Run/Stop Restore Ballad, ja jo se, että moni noista biiseistä on viime päivinä toiminut työni taustamusiikkina on osoitus siitä, että jotain kestävääkin niissä on. Tai ainakin muistoja herättävää ns. Kämppä-ajoilta, jolloin musiikki soi, ja korvatkin jälkeenpäin.

Mainokset
Kategoria(t): arki, taide. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s