Korttiärinää

Luottokortissa on viive, mutta ei Debit-korttihan ole reaaliaikainen laitos. Olisihan se nyt liikaa vaadittu, että maksu menisi tililtä saman tien ja näin helpottaisi taloudepitoa ja budjetointia. Tänään huomasin, että tililtäni oli veloitettu kaksi ostosta, jotka olin näemmä tehnyt viime vuoden joulukuussa. Koska tiliotteen perusteella kyseessä oli tuttu firma, en epäillyt vilunkia (vaikkei tuttuuus olekaan tae rehellisyydestä), ja kirjanpitoni mukaan olin tosiaan kyseiset ostokset tehnyt mainittuina päivinä.

Mutta että. Yli puoli vuotta ennen kuin rahat veloitetaan tililtä! Debit-korteissa on raivostuttavia viiveitä, joskus jopa parikin viikkoa, mutta puoli vuotta on kaiken huippu. Soitin saman tien pankkiin ja tiedustelin, kenen vika tällainen viive on. Syyllinen on yritys, sillä yritys päättää, koska maksut veloitetaan tililtä, ei pankki.

No, asia voisi olla huonommin, jos summat olisivat olleet suurempia ja jos en pitäisi näin tarkkaa kirjaa menoistani – minulla on kaksi exceliä, joista toisella seuraan kuukausittaisia toistuvia menoja ja säästöjä ja toisella edellistä tarkemmin kuukausittaisia ruokamenoja. Joulukuun ruokamenotaulukon avulla kykeninkin toteamaan, että olen moiset ostokset joskus tehnyt. Suurten linjojen excelsysteemi on kätevä, mutta ruokamenoexcel on hiukan työläs, vaikkakin pakollinen juuri noiden perhananhelvetin veloitusviiveiden vuoksi. Muuten en tietäisi, miten paljon rahaa minulla oikeasti on kaikkeen siihen, mitä sanotaan heräteostoksiksi.

No, vastedes täytyy varmaan käyttää käteistä enemmän. Käteinen on kuningas, käteinen on aina ajan tasalla, käteinen on ystävä.

Viiveteema jatkuu, mutta positiivisemmissa merkeissä. Aamulla oli sähköpostissa iloinen yllätys. Minulta kysyttiin, annanko oikeuden käyttää yhtä vuonna 2005 ottamaani valokuvaa opetuksellisissa ja ei-kaupallisissa tarkoituksisissa. Koska tarkoitus oli hyväksyttävä ja minuakin miellyttävä, ja näin kuvan asiayhteydessään, myönsin luvan mukisematta ja ilmaiseksi.

Mainokset
Kategoria(t): arki. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Korttiärinää

  1. Kimmeli sanoo:

    Juuri tuon viiveen takia minä käytän käteistä. Niin vähän on rahaa, että saan sen oivallisesti kulumaan käteisellä ja sillai pysyy saldot kohillaan!

    • tikitys sanoo:

      Niinpä, ja oli rahaa paljon tai vähän, niin hallinnassa on saldojen pysyttävä, eikä debitviiveet asiassa ole muuta kuin haittana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s