Sekalaisuutta

Puhelinmyyjät tuntuvat ärsyttävän monia, koska heistä on vaikeaa päästä eroon. En oikein tajua miksi. Tarvitseeko sitä muka olla jotenkin kohtelias ja päästä yhteisymmärrykseen siitä, että just nyt ei?

Tilannehan on poikkeuksellinen: myyjä tunkeutuu yksityisyyteeni yrittäen myydä tuotetta tai palvelua. Jos en halua tuotetta tai ole kiinnostunut (enkä koskaan ole, sillä puhelinmyynnissä nyt vain ei myydä mitään kiinnostavaa tai sellaista, jota kannattaisi siltä istumalta ostaa), totean ystävällisesti että ”En ole kiinnostunut, hei hei”. Sen jälkeen otan puhelimen saman tien pois korvalta ja painan punaista luuria ihan kokonaan piittaamatta siitä, kuuluuko luurista puhetta vai ei. Tyly ei tarvitse olla, eikä jämäkkäkään, pelkkä selkeä ystävällinen äänensävy riittää. Siinä se. Ei minun tarvitse yrittää vakuuttaa myyjää siitä, että minua ei kiinnosta.

Otin juuri ennen vappua puutiaisaivokuumerokotuksen. Täälläpäin tautia esiintyy, ja pidin ideaa hyvänä. No, en tarkistanut rokotteen sivuvaikutuksia, sillä en ole mikään rokotekammoinen ihminen. Olisi ehkä kannattanut, sillä rokotuksen jälkeen olin puolitoista viikkoa epämääräisen sairaan olon vallassa, lihaskipuineen ja päänsärkyineen jne, ja juuri nämä oireet sivuvaikutuksina mainittiin, kun myöhemmin netistä katsoin. Vielä olisi otettava tehosterokote tämän kuun lopulla, saapa nähdä mitä oireita siitä seuraa. Keskenkään en tätä rokottamisasiaa haluaisi jättää.

Hyviäkin asioita tapahtuu: olin kävelyllä naisen kanssa, joka hetken mielijohteesta päätti maistaa männystä tihkuvaa tuoretta pihkaa. Tuollaiset pienet asiat jäävät voimakkaina mieleen.

Mainokset
Kategoria(t): arki, sinkkuus, suhteet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

5 vastausta artikkeliin: Sekalaisuutta

 1. Josefiina sanoo:

  Juuri niin, minäkin olen hämmästellyt ihmisiä jotka tuskailevat sitä etteivät pääse puhelinmyyjistä eroon. Minulla on täsmällen sama strategia kuin sinulla: heti kun käy ilmi että kyse on myymisestä (minä en osta koskaan mitään puhelimitse), hyvin ystävällinen ilmoitus siitä että en ole kiinnostunut, hei vaan. En koskaan jää kuuntelemaan niitä minuuttikaupalla kestäviä litanioita.

 2. Hiipinä sanoo:

  Me otettiin koko perhe ko. rokote viime kesänä, eikä kukaan saanut minkään sorttista oiretta. Ne on niin yksilöllisiä.

 3. Nimetön sanoo:

  Olen lueskellut blogiasi ja täytyy sanoa, että olet itsekkäin ja itsekeskeisin ihminen, johon olen koskaan elämässäni törmännyt. Miehet on yleensäkin itsekkäitä, mutta sinä olet ihan omaa tasoasi, sinä et välitä tippaakaan kenestäkään muusta kuin itsestäsi. Toivottavasti joudut maksamaan siitä.

 4. Nimetön sanoo:

  Heissan! Miten osuvasti kirjoititkaan puhelinmyyjistä. Noin minäkin teen, enkä ole koskaan kokenut ko. myyjiä vaivaksi. Työtään hekin yrittävät tehdä, joten ihan turha heille on huutaa tai äksyillä. Heti sanottu kielteinen vastaus ja lopetus säästää myyjiltäkin aikaa. Mielenkiintoisia nuo rokotusoireet. Itse olen miettinyt pitäisikö se rokote tosiaan hakea. Kerrohan tuleeko seuraavastakin satsista jotain oiretta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s