Ympäri käydään

Sen sijaan, että keskittyisi siihen, millainen toinen ihminen on, voisikin keskittyä siihen, millainen vuorovaikutuksen luonne juuri tämän ihmisen kanssa on, ja perustaa ajattelunsa sille.

Minulla oli tässä yksi aika kiva mutta lyhyt kaveripanosuhde, joka sitten päättyi, kun nainen ihastui minuun, mutta minä en tuntenut samoin häntä kohtaan. Harmillista – olisin kovasti halunnut pitää hänestä laadullisesti eri tavalla, mutta kun en. Minulle on ihan mahdollista pitää naisesta sekä ystävämielessä että seksuaalisesti, muttei sen enempää. Homman nimen piti kuitenkin olla selvä puolin ja toisin, mutta ei sitten ollutkaan.

Nyt olen ehkä kokemassa samaa aidan toiselta puolelta. On olemassa nainen, käydään kävelyllä, istuskellaan sohvalla käsi kädessä (hassun mekaanisesti, vailla lihan värinää), jutellaan tuntikausia, ja…ei sen enempää. Lukuunottamatta kahta asiaa: tunnen kihelmöiviä ihastuksen ensioireita, ja samalla vaistoni varoittaa koko ajan, että se on tyhmää, että tämä nainen saattaa olla kanssani pitkälti siksi, että tykkää siitä, että minä pidän hänestä. Minun pitäisi ehkä juosta karkuun, mutta yhtään ei huvita. En nimittäin ole turhautunut vielä, mutta tiedän, että minun täytyy osata irtautua ajoissa. Saa nähdä osaanko. Voi olla etten osaa, vaikka tiedän, että kun molemminpuolista vetoa on, sitä on ihan alusta asti, ja se on väkevää ja polttavaa ja suloista kuin…no, vaikka sinappi, ja pysäyttämätöntä kuin puskutraktori. Niinkuin tuossa ensimmäisessä tapauksessa ja muutamassa muussa kohtaamisessa elämäni aikana.

Muovasin kirjastomatkalla maksiimin: Jos mies rakastelee kanssasi, siitä ei voi vielä päätellä, että hänellä olisi romanttisia tunteita sinua kohtaan. Jos nainen pyytää sinut kotiinsa illalliselle, siitä ei voi vielä päätellä, että hän haluaisi kanssasi seksiä. Houkutus tehdä näissä asioissa virhepäätelmä on suuri.

*

Se ihmissuhteista. Katselin kirjakaupassa e-kirjojen lukulaitteita, ja ihastuin bittimuste-näyttöön. Sillä voisi helposti korvata monen tylsän nestekidenäytön esimerkiksi sääasemissa, joiden kömpelöt ruudut voisivat näyttää bittimusteisina ensinnäkin hyvin eleganteilta ja yksityiskohtaisilta, ja lisäksi niihin saisi piirrettyä tarkat analogiset mittarit (ja lisätä vaikka sitten täsmällisen lukuarvon niiden alle). Myös käyttöliittymän tai näytön tuunaaminen onnistuisi.

Mainokset
Kategoria(t): arki, seksi, sinkkuus, suhteet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

8 vastausta artikkeliin: Ympäri käydään

 1. Mai sanoo:

  Maksiimisi on melkoisen pätevä. Se toimii ensimmäiseltä osaltaan hyvin myös toisinpäin, mutta ei ollenkaan toiselta osalta. Kokkaavilla miehillä, ainakin kohdalleni osuneilla, on poikkeuksetta olleet ajatukset jo ruokaa pidemmällä. Yhdessä kokkailu ja ruokailu on tosin minusta itsessään jo hyvinkin intiimi tilanne. Joten ehkäpä se sopivassa seurassa aika helposti lipsahtaa sinne lihallisempaankin suuntaan. Mutta painotus sanalla sopivassa, koska olen itsekin tarjonnut vain illallisia.

  Olen omalta osaltani tullut siihen tulokseen, että ilman välitöntä ”lihan värinää”, haaskataan kummankin aikaa. Tämä nyt tietysti kärjistäen, koska toki suhteita on moneen tarpeeseen. Mutta itse haluan mielummin kärvistellä ja odotella sitä oikeasti kolahtavaa juttua kuin koittaa josko joku suhde alkaisi vähitellen tuntumaan tosi hyvältä tai yrittää pitää suhdetta epätoivoisesti yya-pohjalla, kun toisella osapuolella tunteet kuumenee. Sanomattakin selvää, että kumpaiseenkin olen silti jokusen kerran elämässäni syyllistynyt.

  Kirjoita mielummin tällaisista kuin niistä taivaankappaleista 😉
  Mai

  • tikitys sanoo:

   Kyllä. Itsekään en kokkaisi ilman taka-ajatuksia.

   Luulen, että ihmisillä noin ylipäätään on hankaluutena myöntää itselleen suhteen perusviritystä silloin kun se ei ole sellainen kuin sen haluaisi olevan. Tälläisessä tapauksessa moni tuntuu etsivän jonkinlaista PIN-koodia, jonka näpyttelemällä toisesta tulisi juuri oikealla tavalla rakastava tai haluava tai mitä ikinä. Sellainen vain johtaa turhaan yrittämiseen, kikkailuun ja ihmissuhdepeleihin. Olen näitä nähnyt molemmin puolin.

   Voisikin kysyä, miksi tuhlata aikaa, kun maailmassa kuintenkin on tuhansia mahdollisia kumppaneita. No siksi, että ihastuminen ja himo on niin helppo sekoittaa keskenään (ainakin itse olen tähän langennut tässäkin tapauksessa).

   Ja hei, kyllä minusta taivaankappaleet ovat ihan yhtä mielenkiintoisia kuin suhdepolitiikka. 🙂

 2. Kimmeli sanoo:

  Suhteita on monenlaisia !
  Se kaveripanosuhde olisi ihanteellinen 😉 joskin illuusio.
  Kokkaaminen yhdessä olisi painajainen, koska minulle kokkaaminen on kuin tervan juontia ja syönkin vain siksi, että on pakko! Eli, minua ei pystyis viettelemään ruualla 😀
  Aika jännää…

  • tikitys sanoo:

   ”Se kaveripanosuhde olisi ihanteellinen, joskin illuusio.”

   Ne ovat epävakaita suhteita kyllä. Ihanteellinen kaveripanosuhde voisi olla sellainen, että se joko syvenisi pikku hiljaa ja yhtä matkaa parisuhteeksi, tai pysyisi koko ajan ennallaan.

 3. Rara sanoo:

  Syystä ja toisesta olen itsekin (taas) pohtinut samoja asioita (enkä siis viittaa lukulaitteisiin (tai no, olen minä niitäkin miettinyt)) viime päivinä. Mikä on vetoa, mikä ihastusta, mikä himoa ja mikä jotain ihan muuta ja minkälainen kombinaatio loppujen lopuksi olisi paras (paras miltä kannalta?)? En ole edelleenkään päässyt pohdinnoissani kovin pitkälle tai loogiseen lopputulokseen (tästä taitaa olla logiikka kaukana).

  Maksiimin kyllä allekirjoitan. Samoin sen, että jos mies kutsuu koti-illalliselle tarjoillaan jälkiruoka jossain ihan muualla kuin keittiössä. En edes muista poikkeusta, joka vahvistaisi säännön.

  • tikitys sanoo:

   En osaa sanoa tuohon mitään muuta kuin että ”niin” tai ”joo”.

   Onneksi blogimerkintöjä voi aina kirjoittaa, vaikka ei definitiivistä tolkkua asioihin koskaan saisikaan.

 4. Maija sanoo:

  Uteliaisuudesta: mistä voi päätellä, että miehellä on romanttisia tunteita?

  • tikitys sanoo:

   Vaikea yleistää, mutta jos itseäni ajattelen, niin totean seuraavaa: mies käyttäytyy jotenkin hönösti, ei välttämättä ihan niin sulavasti kuin normaalisti. Mies keksii syitä olla seurassasi, tai törmäät häneen usein ”sattumalta”. Mies hymyilee paljon ja katselee sinua paljon, joskus himokkaasti, joskus ihailevasti. Mies innostuu ajatuksistasi, kuuntelee sinua tarkasti ja muistaa mitä olet sanonut. Jne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s