Puhallinsoitettua jatsia ja muuta taiteen kaltaista

Tein uuden örrin:

Hänen nimensä on Putlu. Melko mielikuvitukseton siivekäs, ja vihreät hamahelmetkin loppuivat kesken, joten koko jäi pieneksi. Jotain oli kuitenkin tehtävä, minä en ole mikään inspiraation odottelija, vaan pikemminkin puskutraktori. Mikä on tehtävä, on tehtävä, ja huono kama on saatettava maailmaan jotta voisi joskus tehdä parempaa. Tällä kerta sain lanattua hamahelmien keskusreiätkin kohtuullisen hyvin umpeen. Samalla alustan nystermätkin tasottuivat silitysraudan kuumuudessa. Seuraavien helmien paikalleen asettelu voi olla haasteellista eli mielenkiintoista (=vaikeaa, ellei mahdotonta).

Putlu löysi myös paikkansa kaupunkitilassa:

Sössin kuitenkin tarkennuksen kaikessa kiireessä.

Illemmalla kävin kuuntelemassa jazzia, tuota postmodernistista tekotaidetta. Umo soitti saksofonisti Bill Evansin kanssa Thelonius Monkin musiikkia puhallinsovituksina. Monkin musiikista tiesin sen verran, että se on nyrjähtänyttä tavaraa, mutta tuottaa sentään ruumiillista mielihyvää, ei pelkästään älyllistä, niinkuin kokeileva musiikki joskus. Tykkäsin ihan kympillä. Hyvän musiikin tuottama mielihyvä on käsittämättömän kokonaisvaltaista. Tämä on pieni kaupunki, mutta musiikki- ja kirjallisuustarjonta on laadukasta, ja nuo kaksi taiteenlajia ovat minulle tutuimmat ja rakkaimmat, kuvataide tulee hyvänä kakkosena.

Eilen olisi ollut barokkimusiikkikonserttikin, mutta sinne en kerta kaikkiaan jaksanut kevätväsymykseltäni mennä. Kuuntelin ohjelmiston sitten Spotifysta. Bach on suuri, muut barokkisäveltäjät häntä pienempiä. Helsingissä oli aikoinaan katusoittaja, jonka instrumenttilaukun edessä oli juuri nuo sanat ”Bach on suuri”. Hän oli oikeassa.

Olen myös löytänyt yhden jazz-klassikkobiisin, johon olen kovasti tykästynyt. Sen nimi on Moonglow (Spotify-linkki instrumentaaliversioon). Biisissä on säe, joka kuuluu That moonglow gave me you, jonka tulkitsin aivopierusti tarkoittavan kuunvalo, jonka minulle annoit. Käsitys kaiken lisäksi kesti muutaman päivän, ennen kuin tajusin, että oikea merkitys on se kuunvalo antoi minulle sinut. Ihan käsittämätöntä sekoilua, minä olen nimittäin opiskellut englantia pääaineena yliopistossa. Tämä on sama asia, kuin jos autonasentaja olisi sitä mieltä, että fiiatti kulkee ihan hyvin tärpätillä. Dementia horror.

Oli miten oli, kirpputorilla tuli päivällä vastaan tällainen piilorivo penispelle:

Tämä kuriton, kuriton mieli. Tähän on hyvä lopettaa.

Mainokset
Kategoria(t): arki, harrastukset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

10 vastausta artikkeliin: Puhallinsoitettua jatsia ja muuta taiteen kaltaista

 1. Kimmeli sanoo:

  Kiva naulakko 😉 Hih…. Enpä ookkaa ennen pannu merkille 😉

 2. Bach on suuri sanoo:

  Minä purskahdin nauruun tästä sun jutustasi. Kiitos!

  P.S. Luulen olevani täysin kieroutunut tapaus, koska olin näkeväni jo ensisilmäyksellä tuosta sinun Putlustasi myös piilorivoutta noiden keltaisten nappuloiden suhteen. Mieleni on korrupoitunut jo ajat sitten, eikä sitä näköjään saa enää puhtaaksi:(:(

 3. zahirlife sanoo:

  Nyt on kyllä pakko alkaa kulkea kaupungilla silmät auki (oletan että vierailen samassa kaupungissa missä noita örkkejä on…)!

  Harmistus, oli itselläkin tarkoitus käydä kuulemassa Bill Evansia. Unohtui :/ Thelonius Monk on myös yksi lemppareistani, joten luultavasti olisi ollut mannaa sielulle. Ehkäpä sitten ensi kerralla… lohduttaudun avaamalla spotifyn ja kuuntelemalla MJQ:ta näin aamutuimaan.

  • tikitys sanoo:

   Varmasti oletat oikein. Noita voi olla vaikea huomata, ne ovat pieniä ja olen sijoittanut ne katsekorkeutta korkeammalle.

   Parempi onni ensi kerralla, tarjontaa riittää. 🙂

 4. Paletti sanoo:

  Täällähän on kevättä ilmassa! Pellenaulakko hihitytti hieman, mooglow enemmän. =D

 5. hippu sanoo:

  Hah, nyt selvisi kotikaupunkisi!

 6. Hyi, miten pelle paljastelee…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s