Tähdistöt ovat kiinnostavampia kaukoputken läpi

Treffipalstoilla näkyy ihmisistä speksejä: sukupuoli, pituus, paino, ikä, jne. Ja horoskooppimerkki. Horoskooppimerkki! Ikään kuin se olisi jokin todellisuusperustainen ja varteenotettava asia. Tämä asia hämmästyttää minua tavattomasti. Aivan järjetöntä.

On nimittäin niin, että vaikka minua ovat elämäni aikana puhutelleet monenlaiset naiset, jopa toistensa vastakohdat, niin yksi asia on heille yhteinen: kaikki ovat olleet horoskooppien suhteen täysin välinpitämättömiä. Ja nyt sitten huomaan, että tähtimerkki on korotettu suhdemielessä tärkeäksi tiedoksi muun datan joukkoon ihan saittien suunnittelijoiden päätöksellä.

Tiedusteltaessa sanon, että minun horoskooppimerkkini on Rutto. Ei onneksi ole tiedusteltu.

Mainokset
Kategoria(t): suhteet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

13 vastausta artikkeliin: Tähdistöt ovat kiinnostavampia kaukoputken läpi

 1. Paletti sanoo:

  Minä olin vähän yllättynyt, kun Bloggerin käyttäjäprofiilin asetuksista löytyi kohta ”Näytä horoskooppimerkki” ns. perustietojen joukosta.

  Mitenköhän horoskooppiuskovaiset ovat toipuneet taannoisesta horoskooppien uudelleenjaosta?

  • tikitys sanoo:

   Ehkä jotenkin ”no toi selittää kyl paljon, mä olinkin aina ihmetelly ku en mä oo ollu mikään stereotyyppinen kaurisoinasvesimieskalat.” Ja kas, tällä tempulla maailmankuvan koherenssi säilyy!

 2. Noomi sanoo:

  Toi sun Rutto-kommentti irroitti päivän naurut! Ihan loistava. Minäkin taidan tästä lähtien kysyttäessä olla joku Paisehiiri. Nauran täällä edelleen vatsa kippurassa tolle Rutolle.

 3. Oma tila ja ajatuksia sanoo:

  Ikuinen unelma: Päästä katsomaan kirkkaana syysyönä oikean kaukoputken läpi ihan oikeaan avaruuteen ja löytää maan ulkopulista älyllistä elämää ensisilmäyksellä ;P

 4. ferrugo sanoo:

  Aamen! Siis ovathan ne hassun hauskaa hömppäviihdettä, mutta olen ihmetellyt ihan samaa, että hei siis ihan oikeasti, voiko hönöskööppi olla jollekin parinvalintakriteeri?

 5. Kimmeli sanoo:

  Nii-i, kaikki väittävät, etteivät usko horoskooppeihin!
  Hih, onhan se silti niin taivahan tosi, että skorpionit ovat kuitenkin eläinradan aktiivisimpia hmmm… no, seksipuolessa!

 6. Celia sanoo:

  Minua kiinnostaa ihmisten syntymäajat lähinnä, jotta tiedän, milloin voin onnitella syntymäpäivän johdosta.

  Horoskooppi on täyttä skeidaa, jos minulta kysytään. Toisaalta onhan se ihan hyvä alku itsetutkiskelulle, kun (lähinnä) tytöntillukat rupeavat miettimään, olenko minä tuollainen vai olisinko sittenkin tuollainen. Siitä on sitten lyhyt askel ihan oikeaan itsetuntemukseen vaikka nyt hmm.. psykologisin menetelmin.

  Oma lapseni on tehnyt loistavia luonneanalyyseja itsestään ja vanhemmistaan lukion psykologian ensimmäisen kurssin perusteella ja tykkäsi, että tätähän pitää saada lisää. Horoskoopeista hän ei ole sanonut halaistua sanaa, enkä minä hänelle.

 7. hippu sanoo:

  Astrologialla ja horoskoopeilla ei ole oikeastaan mitään tekemistä toistensa kanssa. Päivittäiset horoskoopit ovat höpöhöpöä, eivätkä useimmiten millään tavalla perustu astrologiaan, vaan mielikuvitukseen. Syntymäajan ja -paikan perusteella tehty astrologinen kartta tulkintoineen taas kertoo henkilön persoonasta paljon. Itselleni on joskus tehty noin 40-sivuinen tulkinta ja todellakin löysin siitä itseni, omat vahvuuteni ja heikkouteni. Suurinpiiretin jokainen asia piti paikkansa.

  • tikitys sanoo:

   Olen ihan toista mieltä. Näissä vastaavuuksissa ei ole kysymys planeettojen paikasta tähdistöissä syntymähetkellä, sillä ne tähdistöt ja planeetat eivät usein ole siellä päinkään missä astrologinen kartta kertoo niiden olevan. Toisekseen niillä ei ole minkäänlaista vaikutusta henkilön luonteeseen, koska vaikutusmekanismia ei kerta kaikkiaan ole. Vastaavuuksissa on kysymys psykologisesta ilmiöstä: ihminen on monimutkainen otus, ja kun hänet pelkistetään piirrekimpuksi, löytyy vastaavuuksia yleensä mihin tahansa luonnehdintaan.

 8. Noomi sanoo:

  Komppaan Tikitystä. Siis kuinka on mahdollista perustella mitenkään, että joidenkin objektien liikeradat millään tavalla voisivat vaikuttaa jonkun ihmisen persoonallisuuteen. Sillä siitähän astrologiasta on loppujen lopuksi kyse. Uskotaan luonnonilmiöiden pystyvän määrittelemään jonkin ihmisen psyykettä.

  Anteeksi tökerä vertaukseni, en tarkoita tätä nyt halventavasti, vaan yritän vaan ymmärtää mihin tämä ajatuslogiikka astrologeilla perustuu, mutta siis; tuolla samalla periaatteeellaha millä tahansa liikkuvalla objektilla pitäisi olla vaikutusta minun luonteeseeni ja persoonaani.

  Esimerkiksi kiehuvalla teevedellä lehtineen kattilassa induktioliedellä.

  Sillä sähkömagnetismin avulla saadaan vesi kiehumaan, jolloin teelehdet sitten liikkuvat siinä kiehuvassa vedessä erinäisten virtauksien mukaan, johteun mm. kiehumisen aikaansaamista pyörteistä. Samalla tavalla planeetat ja muut taivaankappaleet ovat eräänlaisia” teelehtiä” ”lilluessaan” avaruudessa, niiden liikeradat (tai ”paikallaan pysymiset”) ovat riippuvaisia fysiikan laeista, siinä missä teelehtien ”lilluminen” kiehuvassa vedessä. Ne planeetat ovat vaan isompia kappaleita itsessään kuin teelehdet mihin niitä tässä vertaan. Mutta ko. kappaleilla ei sinällään ole mitään ”erityisvoimia”. Sen enempää kuin teelehdilläkään.

  Toisin sanoen, sillä logiikalla, että planeettojen liikkeet vaikuttavat minun persoonaani voisi yhtä hyvin perustella, että joka kerta kun heitän kiehuvaan veteen teenlehtiä, ne teelehdet jotenkin kummallisesti vaikuttavat myös minuun, koska niillä on jonkinlainen vuorovaikutussuhde toisiinsa, veteen, kattilaan ja sitten vielä se energia siinä sähkömagnetismista muuntuu lämmöksi ja liike-energiaksi jne. (Ja huom. energia siis sinällään ei siitä katoa mihinkään, kuten minuun vaikka, googlaa vaikka sanoilla termodynamiikan 1. sääntö).

  En tiedä osasinko nyt yhtään selventää tätä asian fysikaalista puolta, kun se ei ole suurimpia vahvuuksiani, mutta sanoisin, että ihan normaalit persoonallisuustestit ovat hyödyllisempiä itsetutkiskelun välineitä kuin astrologia.

 9. hippu sanoo:

  Noomi, olet minusta oikeilla jäljillä sikäli, että kaikki me täällä maailmassa olemme yhtä ja samaa energiaa ja kaikki voi vaikuttaa kaikkeen mitä hämmästyttävimmillä tavoilla. Vaikka kriitisyytesi huomaankin, niin siinä on totuuden siemen… Kaikilla pienillä ja sinänsä merkityksettöminä pitämillämme teoilla/asioilla voi olla lumipalloefektimäinen vaikutus olemiseemme / jonkun toisen elämään. Joten kannattaa siis miettiä, mitä tekee ja millä arvoilla, maailma voi paiskata kaiken takaisin satakertaisena.

  • Noomi sanoo:

   Hippu – jep jep, siitä olen täysin samaa mieltä kanssasi, että jokaisella tekemällämme teolla ja sanalla on merkitystä juuri vuorovaikutuksen kannalta. Myös niillä tekemättömillä teoilla ja sanomattomilla sanoilla. Jopa ajatuksilla, koska ne vaikuttavat tunteisiimme ja asenteisiimme, jotka loppujen lopuksi tulevat ehkä ilmi sanoina, tekoina ja tekemättömyyksinä. Joten ymmärrän kyllä hyvin mitä tarkoitat.

   Tuosta näkökulmasta jotenkin pystyn ymmärtämään tuota astrologian ajatusmallia, mutta se ei edelleenkään poista sitä seikkaa, että niillä objekteilla ei sinällään ole mitään maagisia voimia itsessään. Niin teelehdillä, kynillä, kirjoilla kuin planeetoillakaan. Saati näiden esineiden liike-energialla, tai painovoimalla, tai potentiaalienergialla jne. meidän persoonamme kehitykseen.

   Teenlehtien kiehuminen voi saada minussa kyllä tunnereaktioita aikaan, tai ajatuksia, jotka voivat siirtyä teoiksi, kuten että nämä ovat nyt kiehuneet riittävästi ja nyt aioin juoda tämän teen, koska se virkistää, rauhoittaa tms.

   Mutta ilman tuota omaa osuuttani tuohon yhtälöön se systeemi siinä liedellä ei vaikuta minuun millään muulla tavoin, kuin ehkä osittan säteilenvän lämpöenergian muodossa.

   Eli se mikä astrologiasta tekee ehkä ”toimivaa” on se ihmisen oma osuus siinä. (Eli uskooko siihen ja haluaako nähdä asiat niin ja toimia sen mukaan). Ei se, että miten ne planeetat ovat siellä taivaalla. Koska silloin samalla logiikalla myös kynät pöydälläni omaisivat jotain maagisia ominaisuuksia minun luonteeseeni ja määrittäisivät ennalta, että rakastunko tuon tai tämän tyyppisiin henkilöihin, haluanko työskennellä ryhmässä vai yksin.

   Näillä objekteilla ei itsessään ole mitään hengenvoimaa. Ne ovat kuolleita esineitä. Vaikkeivat ne elävät teelehdet sen kummemin myöskään määritä persoonallisuuttani.

 10. Rara sanoo:

  Mielenkiintoisinta treffipalstojen horoskooppimerkkisysteemissä on se, että se on yksi niistä harvoista tiedoista, joka täyttyy automaattisesti ja jota ei profiilista voi poistaa. Painon ja pituuden sun muut voi jättää täyttämättä, mutta horoskooppi on ja pysyy. Oikeastiko se on niin merkittävä tieto…?

  Lueskelin viikonloppuna kirjaa nonverbaalisesta viestinnästä ja siinä käsiteltiin myös ’ennustamista’ ja sitä millä metodeilla ennustajat työskentelevät. Hauskin kohta oli lukijalle laadittu kuvaus hänestä itsestään. Hihittelin sitä lukiessani – kyllä: S-kirjaimella alkavalla miehellä on suuri merkitys elämässäni enkä aina ole varma saavutanko tavoitteitani… Keskimäärin kuulemma 80 % kuvauksesta pätee kaikkiin ihmisiin ja kun se/vastaava esitetään sopivassa ympäristössä, sopivasti asennoituneelle ihmiselle ja vielä taidokkaasti seurataan hänen reaktioitaan, jotta jatkokeskustelussa voidaan tarttua merkityksellisiin kohtiin, on homma sillä selvä. Uskon, että myös persoonahoroskoopit perustuvat siihen, että tekstejä voidaan helpohkosti rakentaa niin, että useimmat löytävät niistä riittävästi kohtia, joihin samaistua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s