Revontulia olisi kiva nähdä

Lehdet vaahtoavat ”valtavasta” aurinkopurkauksesta, joka saattaa aiheuttaa häiriöitä radioliikenteeseen ja bonuksena revontulia. No ei se purkaus nyt niin valtava ole, normikamaa näin auringon aktiivisuuden taas lisäntyessä, eikä revontuliakaan ole tänne etelään odotettavissa. Alkaa risoa tämä median taipumus paisutella asioita. Yhtä lailla ärsyttää talousjournalistien tapa otsikoida juttunsa henkilöön osoittelevasti: ”Varo, (blaa blaa blaa)!” tai ”Asuntovelallinen, (blaa blaa kohtakaikkimeneeperseelleen blaa)”.

Oli miten oli, hyvä sivu revontuli- ja aurinkoasioissa on spaceweather.com, josta näkee auringon aktiivisuuden ja kulloisenkin revontulien sijainnin. Sivulla oli myös mainos Aurorahunters-firman mainos. Yritys järjestää revontulienkatselumatkoja Suomen Lappiin, tarkemmin sanottuna Inariin.

Mahtava konsepti. Lapissa on sitä mitä muualla ei: tilaa ja pimeyttä, mutta samalla kaikki mukavuudet ja hyvät lentoyhteydet. Se on erinomainen yhdistelmä, josta voisi kehitellä vaikka mitä matkailutuotteita, kuten vaikkapa tuo revontulisafari. Aina ei tarvitse kaiken olla niin joulupukkia ja action-touhua.

Lappiin olisi mahtunut Virgin Galacticin avaruuslentoasemakin. Kyseessähän on se firma, joka alkaa pian järjestää lyhyitä hyppyjä avaruuden rajalle, jossa pääsee kokemaan painottomuutta. Ruotsalaiset kuitenkin nappasivat avaruuslentoaseman itselleen Kiirunaan. Hieno veto, ei voi kuin kateellisena ihailla ruotsalaisten pelisilmää.

Mainokset
Kategoria(t): arki, matkailu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Revontulia olisi kiva nähdä

 1. Oma tila ja ajatuksia sanoo:

  Suomalaiset ovat turhan hitaita yleensä kaikissa projekteissa ja sitten löytyy aina niitä ikipessimistimaailmanlopputulee -tyyppejä, jotka antavat painavia lausuntojaan ja lannistavat yritteliäät ja innovatiiviset hankkeet, ennen kuin edes alkavat.

  Lapissa taitaisi olla tilaa jos jonkinlaiselle ennakkoluulottomalle toiminnalle. Hienoa seutua.

 2. zahirlife sanoo:

  Revontulisafarille lähtisin minäkin, vaikka heti! Lappi on jäänyt kokematta, Rovaniemellä olen kerran käynyt, mutta lasketaanko sitä edes?

  Jostain syystä joissain asioissa ollaan liian varovaisia, me suomalaiset. Vaikka toisaalta ollaan innolla hyppäämässä kaikkeen mukaan ja halutaan olla edistyksellisiä, kehityksen kärjessä. Omiin kykyihin ei kuitenkaan ihan täysin uskota. Ainoastaan silloin, jos tuki toiminnalle tulee jostain ulkopuoleltakin.

  Sitäkö se on se suomalaisuus? 🙂

 3. tikitys sanoo:

  Pessimismi on varmaan yksi syy hurjan innovatiivisuuden puutteelle, ainakin sanomalehtien tekstaripalstat ovat täynnä marinaa kaikenlaista kehittämistä vastaan. Toinen saattaa olla perinteinen keskittyminen tuotteisiin palveluiden asemesta – jäänmurtajat, paperikoneet, kännykät, jne.

  Kolmas syy – ja tämä on nyt pelkkää arvelua – on se, että rahoitusta innovatiivisiin ja lennokkaisiin hankkeisiin on Suomessa muihin Euroopan maihin verrattuna vaikeampaa saada, johtuen joko noista kahdesta ensimmäisestä syystä, tai sitten pääomien vähyydestä. Olisi mukavaa, jos tietäisin tästä asiasta enemmän.

 4. Nöpöstiina sanoo:

  Mä olen nukkunu jo monta yötä verhot auki ja aina herätessä kattellut ulos. Samoin ennen nukahtamista. Vaan ei ole revontulia näkynyt. Kuutamolla nukun myös verhot auki, kuunvaloon on mukava nukahtaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s