Nainen puhelimessa

Päivällä lähdin ulos asioille. Kevättä oli ilmassa, tai jos ei ilmassa, niin vähintään mielikuvituksessa. Yritin kuulostella talitinttien tityytä, mutta jouduin lisäämään puuttuvan viserryksen maisemaan omasta mielikuvituksestani.

Kadunristeyksessä huomasin puhelimeen puhuvan naisen. Hän oli tavattoman viehättävä, pitkä, vilkaseleinen, kaunis, juuri sen tyyppinen, josta pidän. Ja puhuessaan hän katsoi suoraan minua silmiin ja hymyili. Eikä kääntänyt katsettaan pois, vaikka katsoin takaisin, pitkään. Aivan liian pitkään kuin olisi ollut sopivaa.

On niin, että puhelimeen puhuessa ei kiinnitä niin tarkkaa huomiota omiin tekemisiinsä kuin muuten – sitä saattaa piirrellä paperiin, vaellella ympäriinsä, hypistellä tavaroita tai muuten vain hallita itseään tavanomaista vähemmän. Niinpä en usko, että hän varsinaisesti kiinnitti minuun yhtäläistä tietoista huomiota, mutta tiedostamatonta kyllä. Siitä ei ole epäilystäkään, ja sekin ilahdutti. Hymyilyttää edelleen. Tiedän, että muistan hänen kasvonsa, jos hän tulee vielä vastaan.

Joskus aiemminkin olen kokenut vastaavaa, huomion magneettisen lukittumisen ja rävähtämättömän katsekontaktin. Eikä se jäänyt siihen. Se tapahtui naisen kanssa jolle voisin antaa nimeksi Kurki. Huikeaa. Olin unohtanut, että sellainen on edes mahdollista.

Tuo muisto ja tämänpäiväinen ohikiitävä hetki saivat minut uskomaan, että jossakin todella on joku tai hän, jota jota kohti ajan kiskot minua vääjäämättä kuljettavat. Deittipalstojen henkilötuoteselosteista viis, tiedän, että hän on olemassa, jossakin, emmekä vielä tiedä mitään toisistamme.

Mainokset
Kategoria(t): arki. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Nainen puhelimessa

  1. Himmu sanoo:

    Mukavaa luettavaa! Haluan tempautua mukaan tuohon fiilikseen! Ja jokin osaa minusta haluaa laillasi järkeähtämättömästi uskoa elämää sulostuttavan ihmisen olemassaoloon.

    • tikitys sanoo:

      Jos mikään ei estä, niin tempaudu toki mukaan! Minä taas haluan uskoa siihenkin, että vakaa usko juuri oikeanlaisen kumppanin löytymiseen johtaa ennen pitkää siihen, että hän elämääni putkahtaa. Tässä kyllä on nyt jo kaksi uskomisen tasoa. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s