Ei kaikkea voi muistaa

Luonnollisesti unohdin ostaa päivällä sen jääkiekon. Pesukoneen tulovesiletkun kyllä muistin, mutta senkin kanssa kämmäsin, kun ostin ”varmuuden vuoksi” puoli metriä liian pitkän letkun. Nyt se kiemurtelee tuolla turhia lenkkejä. Enkö minä itselleni sanonut, että tarvittava pituus on kaksi metriä? Sanoin, mutta en uskonut.

Kävin sitten illemmalla ostamassa unohtuneen jääkiekon. Se saattaa olla liian paksu. Takajalan alle tarvittavan tuen paksuuden saa mitattua helposti vatupassilla: kun vatupassin toinen pää on kiinni lattiassa kohdassa, johon ei-tuettava takajalka tulee, ja vatupassin toisen pään asemoi niin, että vatupassi on vaakasuorassa, jää sen ja lattian väliin tyhjää tilaa, jonka korkeuden voi tuettavan jalan kohdalta mitata. Tilaa on noin 2 cm. Jääkiekon paksuus on 2, 54 cm, sanoo Wikipedia. Täytyy ehkä jyrsiä kiekkoon kolo. Sitä varten täytyy mitata jalan läpimitta. Jääkiekko on sikäli hyvä tuki, että se on hieman pehmeä ja kestää kosteutta. Hauraat tai kosteutta kestämättömät tuet ovat lähinnä ongelmien kerjäämistä.

Lisäksi unohdin ostaa suodatinpusseja.

Samapa tuo, tänään oli kaunis kevättalvinen päivä!

Mainokset
Kategoria(t): arki, asuminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

7 vastausta artikkeliin: Ei kaikkea voi muistaa

 1. Himmu sanoo:

  No juurikin näin. Tai noin. Ihan miten vaan. Kovasti tyypillisesti elämältä kuulostavaa tarinaa kuitenkin.
  Ja kas, juuri siksi niin kovin hymyilyttävää!

  • tikitys sanoo:

   Ösmörtsiä, eli käänteis-strömsötä.

   Siellä se kone nyt pesee, päästelee outoja ininöitä ja kummallista hajua. Vein äsken tyhjät pullot ja tölkit kauppaan ja ostin sillä rahalla suodatinpusseja. Viisi senttiä jäi jopa yli. 🙂

 2. Josefiina sanoo:

  Jääkiekko kuulostaa mainiolta materiaalilta. Minä taas olen tukenut keittiön minun mielestäni huterasti kiinnitetyn astianpesualtaan hienolla legotornilla. Mies tuhahtelee koska väittää että altaan kiinnityksessä ei ole mitään vikaa, ja poika, jolta legot on anastettu, taas oli aika järkyttynyt kun kerran löysi tämän monivärisen tukirakennelmani. Pienen keskustelun jälkeen se jäi kuitenkin sitten paikalleen.

 3. Oma tila ja ajatuksia sanoo:

  sano Andy, kun hampaat laitto!

  • tikitys sanoo:

   😀 Legohampaat pitäisi asentaa nystermäpuolet vastakkain, tai muuten ne tarttuisivat aina kiinni toisiinsa. Saisi käyttää voimaa, että suun saisi auki.

 4. Jep, pysyis kasvot ja leuan seutu kiinteänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s