Pyryä

Kun olin lapsi, nollat olivat nollia, litistyneiden O-kirjainten oloisia numeroita. Tietokoneiden ja tietokonetulosteiden yleistyessä siinä 70–80 luvulla nolliin ilmestyi poikkiviivoja, ja niitä perheessämme ihmeteltiin ja pidettiin hassuina.

Nyt poikkiviivatut nollat ovat taas kadonneet, paitsi typografisina tehokeinoina. Kehitys kehittyy, mutta eräällä lailla kulkee taas taaksepäin – palataan vanhaan, hyvään, toimivaan ja koeteltuun, mutta uusin välinein.

*

Onko näyttelijä epäonnistunut työssään, jos kiinnitän huomiota siihen, että hän näyttelee hyvin? Siis huomaan tekniikan, en roolihahmoa.

*

Eikö ole hienoa, kun huolimattomuudesta tulee onnenpotku? Don’t you just love it when carelessness turns serendipitous? Muuan kukija kirjaili palautetta tikitys-geemeiliini, johon tuleva palaute ohjautuu henkilökohtaiseen, omalla nimelläni olevaan postilaatikkoon. Vastasin siihen epähuomiossa itsenäni enkä tikityksenä – ei ollut ensimmäinen kerta, kun möhlin näin. Sapetti melko lailla, mutta sitten ilmenikin hauska sattuma. Sukunimeni on nimittäin harvinainen, meitä on Suomessa muutama kymmenen, mutta tämä lukija asuu talossa, jonka nimi on sama kuin sukunimeni. Jännää. Outoa. Yllättävää. Mitenköhän pytinki on nimensä saanut?

*

En ole saanut kirjoitettua tekstuaalisuusblogiini viime aikoina mitään. Lainasin ensimmäistä kertaa elämässäni kirjoittamisoppaita. Ärsyynnyin, kun niissä kerrottiin, että kirjoittamisen aloittaminen on hankalaa, ja tarjottiin neuvoja tämän voittamiseksi. Meinasin inttää vastaan, että eihän se nyt ole yhtään vaikeaa, senkus vaan höllää vähän ohjaksia, mutta taitaa se sittenkin olla.

*

Opettelin soittamaan Stevie Wonderin Sir Duke -biisin alkuriffin ja torviriffin. Kävin musiikkikaupassa testaamassa kitaroita. Tällä hetkellä himoitsen englanninlakuja. Minun pitäisi lopettaa tämä tekstin suoltaminen, mutta ei huvita. Eikun huvittaapas.

Mainokset
Kategoria(t): arki. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Pyryä

  1. Kimmeli sanoo:

    Minulla tulee usein mokia, koska kirjoitan monia blogeja. Osaa omana itsenäni ja osaa anonyymina, niin huh-hei, kun menee välillä roolit sekaisin ja tekisi mieli juosta pää edellä seinään 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s