Lisäys edelliseen

Niin, tai ei tämä hyytymys pimeydestä johdu. Vielä pari viikkoa sitten olin ihan hyvällä tuulella ja tasaisen tyytyväinen, eikä silloinkaan mitenkään valoisaa ollut, marraskuun loppua elettiin.

Tytär nimittäin ikävöi Kissaa, ja hän itki ikäväänsä aika katkerasti. Silloin ymmärsin, miten kamalalta tämän eron on täytynyt hänestäkin tuntua. Yritin sitten selittää asioita ja eroja parhaani mukaan. Kerroin, että minun ei tee mieli vierailla Kissan luona vielä vähään aikaan, joten emme ole menossa vierailulle ihan pian. Vierailu edellyttäisi yöpymistä, päiväkseltään ei voi piipahtaa, koska välimatka on liian pitkä.

Kissakaan ei ole pitänyt yhteyttä tyttäreeni. En tiedä miksi, ehkä suru omasta lapsettomuudesta on liian suuri. Muistan, kuinka Kissa kertoi, miten tuskalliselta tuntui nähdä tyttärelläni samanlaiset hymykuopat kuin minulla on. Vielä silloin en ymmärtänyt asiaa täysin.

Tyttäreni ikävä herätti minut aktiivisen unohtamisen vaiheesta, sellaisesta, jossa jopa Kissan nimi vaikutti vieraalta sähköposteissa tai Skypessä. Tämä vaihe on tarpeellinen, mutta nyt siitäkin on aika luopua. Juhlimisen intensiivisyys viime viikonloppuna oli sekin ilmaus siitä, että Kissa on lopultakin vain yksi ihminen muiden joukossa. Ei merkityksetön, mutta menneeseen elämään kuuluva. Siinä on omanlaistaan surullisuutta.

Toisaalta se, että olin tanssiperjantaina läheisissä tekemisissä jonkun sellaisen kanssa, johon en kuitenkaan löytänyt vahvaa yhteyttä, tuntuu jokseenkin vajaalta ja riittämättömältä, höhlältä.

Pakko myöntää, että olo on surullinen ja väsynyt. Tästä tilasta ei ole helppoa ponnistaa kohti iloa edes kirjoittamalla, koska en saa tuotettua mitään, mikä huvittaisi edes itseäni tai mihin olisin tyytyväinen. Plääh. Pitäisi varmaan olla hiljaa viikon verran, blogissa ja elämässä. Lukea (vaan kun keskittymisestä ei oikein tule mitään) ja katsoa elokuvia (no se voisi toimia paremmin). Käydä ulkona pyydystämässä joka ikinen auringon ohikiitävä pilkahdus, oli töitä kesken tai ei.

Mainokset
Kategoria(t): arki, ero, isyys, suhteet. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

7 vastausta artikkeliin: Lisäys edelliseen

 1. Tutulta kuullostaa. Tsemppiä.

 2. zahirlife sanoo:

  Kun kerroit tyttäresi ikävästä, tuli mieleen muisto niistä ajoista kun olin lopettanut lähes kymmenen vuoden suhteen. Omia lapsia ei ollut, mutta heräsin siihen tosiasiaan, että minunkin elämäni muutos vaikutti konkreettisesti myös läheisteni elämään.

  Veljenpoikani pysäytti minut miettimään tuota asiaa monta kuukautta eron jälkeen kysymällä huolestuneena ”Mitähän sille kuuluu, miten pärjää? Mitäs me nyt tehdään kun ”häntä” ei enää ole?” Lapsi siis oli kokenut paljon syvemmällä tavalla sen, että yksi ihminen hänenkin elämästään oli kadonnut, poistunut ja jollain tavalla lakannut olemasta.

  Keskustelemalla sain annettua joitain tuon lapsen kaipaamia vastauksia, vaikka ikävä tietysti jäi vielä pitkäksi aikaa.

  • tikitys sanoo:

   Jep, tällaiset havainnot lisäävät syyllisyydentunteita, ajattelen, etten ole hyvä vanhempi, kun menen tuolla tavalla yhteen ja sitten eroan taas.

   Ehkä Kissan luona on mentävä pian käymään ihan tyttären hyvinvoinnin vuoksi, tuntui miltä tuntui.

 3. Minttu sanoo:

  Minulla ei ole lapsia joten voin kirjoittaa lapsettoman ”kylmän” näkökulman.

  Jotkut ihmiset tulevat elämään jäädäkseen, jotkut vain käymään.

  Ne, ketkä tulivat käymään, eivät enää kuulu elämään. Piste. Se tarkoittaa mm. sitä, että kyläilyreissujen aika on ohi.

  Tietenkin tyttäresi voi halutessaan soittaa Kissalle.

  Mieleeni muistui eräs ystäväni, jonka eksä pyrki tyttärensä varjolla pitämään yllä yhteyttä ystävääni jälkeen päin. Vastenmielistä manipulointia. Erilainen tilanne mutta tulipahan mieleen.

 4. Rara sanoo:

  Surua ja väsymystä näyttää olleen liikkeellä. Onneksi vain ohikiitävinä annoksina. Mukavaa viikonloppua 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s