Millaista on olla sinkku?

Pari päivää sitten minulta kysyttiin, millaista on olla sinkku. Mistä minä tiedän. Yllätyin kysymyksestä, ja jouduin miettimään vastausta aika pitkään. En nimittäin hahmota itseäni sinkuksi, sillä myyttinen sinkku minun maailmanjärjestyksessäni ei tarkoita parisuhteetonta ihmistä sinänsä, vaan henkilöä, joka harrastaa parisuhteilua enemmän tai vähemmän aktiivisesti jollakin aikavälillä kuitenkaan keneenkään sitoutumatta.

Sinkkuuden asemesta koen olevani jonkinlaisessa tyynessä vaiheessa, jossa en erityisesti haikaile suhteiden perään, mutta en niitä pakenekaan. Ilmeisesti siis nautin parisuhteettomuudesta. Mahtaako tämä olla pysyvä tila? Mahdotonta sanoa. Voiko tähän tottua niin, ettei osaakaan enää suuntautua parisuhteeseen? Ehkä, mutta se olisi harmi. Menisin hukkaan, heh heh.

Elämä on tosiaan aika rauhallista. Vähän liiankin rauhallista: en ole edelleenkään löytänyt komeetta 103P/Hartleytä kiikareilla, vaikka sen pitäisi olla nyt kirkkaimmillaan.

Uusi tietokone on nyt tuotanto- ja hupikäytössä ja niihin ihan-jees. Windows 7:n Resurssienhallinta tosin on askel huonompaan suuntaan vahnasta.

Kaupan seinällä oli ilmoitus, jossa myytiin 125-litraista akvaariota tekniikkoineen ja jalustoineen päivineen (tyhjänä tosin) viidelläkympillä. Akvaario voisi olla kiva, mutta tässä asunnossa on tasan yksi paikka, jonne sen voi ongelmitta sijoittaa, ja jos ostan suunnittelemani sohvan, niin sekin paikka muodostuu huoltotoimenpiteiden kannalta hankalaksi, vaikka muuten se olisi oikein hyvä. Akvaario jäisi sohvan päädyn ja seinän väliin, ja se on luullakseni huono paikka veden roiskumista ajatellen.

Huomenna lähden baariin kulttuuritapahtumaan. Tänään piti tehdä punnerruksia ja vatsalihasliikkeitä, mutta laiskottelin ja tein vain hauiskääntöjä. Itsekuri, missä olet?

Mainokset
Kategoria(t): arki. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

7 vastausta artikkeliin: Millaista on olla sinkku?

 1. lianna sanoo:

  sanaisen arkun aukaistuani tulee nyt sitten lisää tekstiä…

  Mietin tuota sinkku-sanaa, jota en minäkään itseeni mieluusti yhdistä. Erityisen ärsyttävää kyseisessä sanassa on se, että siinä tulee määritellyksi vaan parisuhteen kautta. Minulta puuttuu nyt sitten jotain, olen yksin. Itsellä kummasti aina oloa helpottaa kun jotenkin ahdistavien sanojen tilalle löytää jonkun arvoneutraalin ilmasun, joka ei kuitenkaan tunnu teennäiseltä. Parhaimmillaan uusi sana tai ilmaus jopa helpottaa tai auttaa näkemään asian suopeammassa valossa. Niin. Vapaa nainen haluankin olla.

  • tikitys sanoo:

   Kyllä, käsitteiden määrittely on tärkeää vähän kaikessa. Vaihtoehtojahan on: yksineläjä, poikamies (mutta miksei tyttönainen?), mitä ikinä. Itse ajattelen, että minä olen vain minä.

   Olen myös ystävieni kanssa jutellessani havainnut sen, että naisille tuntuu sosiaalisessa mielessä olevan tärkeämpää olla parisuhteessa kuin miehille, siis niin, että vaikkapa perhe- ja sukujuhlissa sinkkunaiset kokevat olonsa hankalammaksi kuin sinkkumiehet. Pitäisi olla joku kumppani. Tämä ei ehkä päde kaikkiin, mutta tietynlaisen asenne-eron olen kyllä ollut havaitsevinani.

 2. lianna sanoo:

  huh, olin jo unohtaa kaikki sukukarkelot…

  Aion kuitenkin armahtaa itseäni, sillä vapaus on kestänyt vasta pari viikkoa. Eli ehkäpä keksin vasta myöhemmin jonkun sopivan määritteen tunkeilevan tädin varalle. Sitä ennen aion pakoilla kaikkia typeriä tilaisuuksia, joissa ei olisi tehnyt mieli oikeesti ollakaan.

  Sillä välin pohdin myös sitä, miten jumalattomalla Herran tiet on arvaamattomat: Eilen havaitsemani muhkura kaulalla on nyt yhtäkkiä muistuttamassa siitä, että saatan hyvinkin saada, nopeammin kuin arvasinkaan, taas yhden uuden anarkistisen kumppanin välittömään läheisyyteen….

 3. Minttu sanoo:

  Harvinaisen tyhmä kysymys tuo millaista on olla sinkku.

  Kysyjä paljastaa olevansa puolikas itsenään – voi ihmisparkaa. Voi myös kumppaniparkaa.

 4. tikitys sanoo:

  Lianna: kyhmy kaulalla – tulee ihan mieleen Alien-leffa. Siinä olisikin anarkististen kumppanien kuningatar.

  Minttu: no jaa, kysyjä oli ihan hyväntahtoinen ja utelias, eikä kysymykseen sisältynyt mitään piikkiä tai tausta-ajatusta, olipahan vain kysymys, jolla hankitaan tietoa maailmasta.

 5. Minttu sanoo:

  Minusta suhdestatus ei anna oikein mitään tietoa maailmasta 🙂

 6. Rara sanoo:

  Hassua kuinka eri tavalla sanat voi ymmärtää :-). Itse miellän sinkun nimenomaan parisuhteettomaksi ihmiseksi, joka ei ole sitoutunut keneenkään sen enempää konkreettisesti kuin sydämessään (voi olla virallisesti sinkku ja silti käytännössä kiinni ihmisessä). Sillä onko kyseisellä ihmisellä jotain menossa silloin tällöin, koko ajan vai ei koskaan, ei mielestäni sinänsä ole merkitystä. Myös seesteinen sinkkuus on ihan mahdollista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s