Lyhyesti, koska väsyttää

Ärs. Kun tietokonetta käyttää työhön, ja joutuu yhtäkkiä vaihtamaan käyttöjärjestelmää ja toimistosovelluksia ynnä muuta, niin hermo menee alle tunnissa. Ei niinkään uusien asioiden opetteluun, kuin siihen, että ne kymmenet ajan myötä työtä sujuvoittamaan kehittyneet kikat eivät enää toimikaan. Aivan ahterista on sellainen. Puhumattakaan siitä, että näiden käyttöjärjestelmien kanssa saa tosissaan tehdä töitä, ennen kuin pääsee konepellin alle ja näkemään esimerkiksi piilotiedostot. Ei tykkää. Ei yhtään.

No, se siitä. Mieliala on sentään hyvä, vaikka se tässä pari päivää kyntikin pohjamutien sedimenttejä erinäisistä syistä. Kuten vaikkapa siksi, että koska elin Kissan kanssa yhdessä kaksi syksyä, tämä syksyn valo ja syysilman tuntu tuo hyvin yksityiskohtaisesti mieleen kaikenlaisia asioita ja muistoja ja yksityiskohtia. Onneksi erosta on kulunut jo yli seitsemän kuukautta, voiton puolella siis ollaan. Vuosi on varmaankin rajapyykki, jonka jälkeen muistot haalistuvat.

Äskettäin kävi erikoinen juttu, jota ystäväni J nimitti osuvasti nimellä ”etiäinen”. Tiesin erään naisen olevan tässä kaupungissa vierailemassa. Hän oli minulle aikoinaan hyvinkin tärkeä, mutta sittemmin etäännyimme erinäisten hölmöilyjen vuoksi kokonaan kommunikoimattomiin. No, kävellessäni yhden porttikongin ohi olin kuulevinani tämän naisen äänen, ja kun käännyin katsomaan, niin siellä oli joku blondi parin seuralaisensa kanssa. Ajattelin, että hän se on, ja jatkoin matkaani, koska ei tehnyt mieli pysähtyä. Tunnin päästä kuljin saman kohdan ohi nyt toiseen suuntaan, kun minua kohti ajoi auto, joka vetäisi viereeni parkkiin. Eikös siellä matkustanutkin tämä mainitsemani nainen. Jäin sitten siihen ikkunan taakse vispaamaan ja hän hyppäsi ulos, halasi ja vaihdoimme lyhyesti kuulumiset. Hänellä tosin oli nyt tummat hiukset, ei vaaleat, kuten aiemmin. Ei siitä sen enempää seurannut, jatkoimme kumpikin tahoillemme.

Mieluusti liittäisin tähänkin sattuman sanelemaan tapahtumaan kaikenlaisia arkipäivän tuolle puolen meneviä merkityksiä, mutta en oikein tohdi, koska ne eivät sovi maailmankuvaani. Sen kyllä totean, että jos voimakas yhteys on kerran ollut, niin harvemmin se kokonaan katoaa, ja sitten tapahtuu juuri tällaisia asioita, yllättäviä sattumia kuin tilauksesta.

Tai ehkä vain olen iloinen siitä halauksesta.

Mainokset
Kategoria(t): arki. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Lyhyesti, koska väsyttää

 1. lianna sanoo:

  Kesken kaiken hyppään mukaan tähän kelkkaan. Siis tietotekniikkaan, blogiisi, eroon… Hämmästelen yhä vaan ihmismieltä, miten samanlainen se on iästä ja tilanteesta riippumatta. Niin, ja tietysti jaksan myös ihmetellä sitä erilaisuutta, joka tuottaa tällaisia luomuksia, mitä kaiket tekniikan maailmat ovat pullollaan ja joita en ole osannut edes kaivata, mutta joista nyt tilanteeni keskellä ilahdun.

  Aloin eilen lukea kaiken alusta blogiasi. Maailma internetissä on minulle outo ja pelkään melkein huumautuvani siitä, miten nopeasti pääsen koneellani ihmiseen kiinni. Elämässäni olen aina sekä työ- että vapaa-ajalla yrittänyt selvittää ihmisen syvimmät salat, mutta tapani on ollut pitkällinen ja vanhanaikainen, ja olen ihan tahallisesti vältellyt oikopolkuja. No, totuus on, että nyt antautuneenakin olen päässyt vasta kesäkuun loppuun sun tekstissä eli ehkä olen vain hidas tai muutosvastarintainen. Mutta tosiaan, on hyvä lukea kirjottamaasi, eikä pelkästään sen vuoksi, että itselläkin on taas yksi suhde ja siitä eroamisen mukana tuoma laastari haudattavana. Vaan taidan myös kokea riemua siitä, että olen kohta kolmekymppisenä löytänyt jotain, mistä mummoikäinen äitinikin nauttii…että kiitosta vaan.

  Kirjoita lisää, sun blogi ja spotify tarjoaa tervetullutta vaihtelua tähän tunkkaisen tuskaiseen tilaan.

  • tikitys sanoo:

   Kiitos kommentista. Yksityisin on yleisintä, sen olen huomannut jo monen monta kertaa suuntaan jos toiseenkin. Erosta toipuu kyllä, aikaa se vie, mutta ei ikuisuuksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s