Tietokoneeseen asettuminen

Uusi tietokone saapui. Aiemmat koneostokset männä vuosina ovat olleet iloisia tapahtumia, eikä koneesta malttanut pysyä erossa hetkeäkään. Nyt oli paljon rattoisampaa kahvitella ystävän kanssa, eikä koneen pariin tehnyt mieli lainkaan.

Tässä sitä nyt kumminkin ollaan. Käyttöjärjestelmä on uusi, esiasennetuissa ohjelmissa on paljon turhaa tauhkaa, joka täytyy siivota, apuohjelmat asentaa, työohjelmat asentaa, päivitykset ja virustorjunta niin ikään ja vielä viritellä ikkunoiden ulkoasu graafisesti miellyttäväksi. Jopa teksti näytössä näytti hölmöltä ennen kuin säädin sen paremmaksi. Millään ei viitsisi ruveta tähän säädäntämaratoniin, mutta aikaa myöten kai tästäkin masiinasta tulee tuttu, kuin koti.

Mutta mistäköhän saisi nykyään kunnon näppäimistöjä? Nämä nykyiset design-hirvitykset eivät sovellu pitkäaikaiseen kirjoittamiseen, toisin kuin muinaiset Keytronicit ja IBM:n tonnin painoiset näppäimistöt, joista kuului kirjoituskonemainen nakutus kun niillä kirjoitti. Oma uskollinen Keytronicini alkaa olla jo täysin palvellut, koska Shift-näppäin jumittuu omia aikojaan. Ehkä jossakin kaukaisessa galaksin kolkassa on hyvä näppis minua odottamassa.

Unkari-pelin loppu oli muuten niin suomalais-urheilullis-traagista katsottavaa, että eipä tee mieli vähään aikaan jalkapalloa katsoa. Plääh.

Jaha, 56 päivitystä on asennettu. Pitää katsoa mitä seuraavaksi tapahtuu.

Mainokset
Kategoria(t): arki. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Tietokoneeseen asettuminen

  1. Kimmeli sanoo:

    Mystistä!!! Ku meille tulee joskus uus tietokone, mie pyydän naapurin kylään 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s