Luultavasti hanhet ja välttämättömyys

Aamukahvia juodessani havaitsin mikropisteitä kaupungin yllä. Hanhia tai kurkia tai muuta muuttavia siivekkäitä, mutta joka tapauksessa arktika-muutto on nyt kääntynyt toiseen suuntaan. Epämääräisen v:n muotoinen parvi muutti jatkuvasti muotoaan ja vaelsi taivaanrantaa pitkin kunnes katosi talon kulman taakse.

On vähän pakko ostaa työasioihin uusi tietokone. Ei olekaan enää ihan helppo homma–olen laiminlyönyt tekniikan kehityksen seuraamisen, ja nyt on tiedoissa kirittävää. Olen tutustunut Windows 7:n versioihin ja siihen, miten nykyinen työntekoon käyttämäni softa kannattaisi päivittää muutaman askeleen kautta ja selvittänyt, toimiiko softa varmasti Windows 7:n 64-bittisessä versiossa (vastaus: periaatteessa joo, mutta sen ohjelmaversion, jonka päivittäminen takaa toiminnan, asennus voi olla vaikeaa). Lisäksi on selvitettävä, miten tehokkaan näytönohjaimen tarvitsen ja tulisinko toimeen kuluttajatuotteella vai kannattaisiko ostaa yrityskäyttöön tehty kone, jonka pitäisi olla kestävämpi (keväällä kuluttajakäyttöön tehdystä läppäristäni hajosi kiintolevy 4 vuoden vapaa-ajan käytön 1,5 vuoden työkäytön jälkeen). Prosessorityyppien teho täytyy niin ikään selvittää, ja AMD:n ja Intelin prossujen erot. Ja se, saako mistään enää Office 2007 -lisenssiä, koska en tiedä täysin varmasti, toimiiko työsoftani Office 2010:n kanssa. Nyt käytössä on Office 2003, joka pelittää kyllä hyvin. Budjetti softineen olisi 1 000 euroa ilman työsoftan päivitystä, joka ei kyllä ole välttämätön. Tuolla hinnalla saa jo hyvän kuluttajatuotteen, mutta aika keskisarjan yrityskoneen, jossa varsikin graafisesta suorituskyvystä on tingitty. Täytyy kai ostaa koneeksi pöytäkone, sillä kannettavien teho-hintasuhde on aika huono.

PC:n lisäksi joku Mac olisi tietysti yksi vaihtoehto, mutta se pitäisi kyllä koeajaa todella tarkasti ja silti hinta olisi aikamoinen.

Myyjätkään eivät kaikkea tiedä, joten olen itseni varassa tässä. Sohvakin pitäisi ostaa, mutta se saa nyt odottaa. Harmi, sillä löysin yhden mukavan, mutta jos jaan varani sekä sohvan että tietokoneen kesken, kumpikaan ei ole ole hyvä ostos pitkällä aikavälillä. Kirppariltahan voisi väliaikaisen sohvan hakea, mutta sohvavaranto on täällä aika aneeminen.

Vali vali siis, mutta juuri nyt en jaksaisi googlata ja pohtia ja taulukoida.

Mainokset
Kategoria(t): arki. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Luultavasti hanhet ja välttämättömyys

  1. Celia sanoo:

    Sama juttu täällä. Pitäisi hankkia uusi kone ja uudet ohjelmat. Minua neuvottiin, että unohda Windows 7, hyppää suoraan kymppiviersioon, sillä siinä ei ole samoja lastentauteja kuin seiskassa. Muusta kirjoittamastasi minä en ymmärräkään ensimmäisellä lukemalla, ja nyt minua väsyttää niin kovasti, etten jaksa lukea toista kertaa. 😉

  2. tikitys sanoo:

    Voi olla että kirjoitin sekavasti, se oli sellainen vuodatus. Ehkä minun pitäisi piirtää asiasta kaavio, siitä tulisi aika koominen hässäkkä. Jos olisin kotikonetta ostamassa, niin asia olisi aika yksinkertainen: Windows 7 ja Office 2010 ja se siitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s