Lähellä on

Eilen Pilates-tunnilla sain eteenpäintaivutuksessa melkein sormenpäät lattiaan, väliä jäi ehkä pari millimetriä, kun viimeksi jäi useita senttejä. Ilahduttavaa! Lisääntyvän notkeuden salaisuus tuntuu olevan tietynlainen hengitys ja alavatsan lihasten vetäminen tiukaksi. Tällöin alaselkä alkaa kaartua eri tavalla, ja yläruumis pääsee laskeutumaan alemmas. Ehkä joskus todella saan sormet lattiaan tai varpaisiin, se olisikin ensimmäinen kerta vuosikymmeniin, tai ehkä jopa koskaan. Ohjaaja puhui kämmenten länttäämisestä lattiaan, mutta minusta se kuulosti niin korkealentoiselta tavoitteelta että minua alkoi naurattaa. Vaan eihän sitä tiedä, missä keväällä mennään.

Tähän asti olen pitänyt kehoani suhteellisen muuttumattomana, sellaisena ettei se nuorru muttei vanhenekaan, ja että sillä on rajoja, joita ei voi sysiä kauemmas. Jos todella joskus saan sormet lattiaan, on kyseessä sellainen merkkipaalu, että tarjoan kaikille tämän blogin lukijoille virtuaaliset kahvit tai mitä nyt sitten itse kukin haluaakaan nauttia.

Mainokset
Kategoria(t): arki, keho. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Lähellä on

 1. Millan sanoo:

  Hehee. Kahvien toivossa ja muutenkin kannustan täällä kovasti. Tuo notkeus on kyllä sikäli mielenkiintoinen juttu, että itse poden kahta reumaa, olen vanha, paksu, rupsahtanut ja epäliikunnallinen. Silti kämmenten saaminen lattiaan ei vieläkään tuota pienintäkään vaivaa. (Spagaati ei sentään onnistu. Ähelsin ihan kiinnostuksesta äsken lattialle kokeilemaan). Notkeus on siis vahvasti rakenteellinen juttu, mutta onhan se hyvä yrittää ylläpitää ja venytellä saavutettuja rajoja 🙂

 2. Sola sanoo:

  Punaviiniä, kiitos 🙂

  Itse odotan myös Pilateksen tuomia hyviä muutoksia – varmaan auttaisi jos ihan oikeasti kävisi säännöllisesti eikä teoriassa kerran viikossa, käytännössä 1-2 krt kuussa.

  Itse saan kyllä kämmenet lattiaan mutta johtunee ennemmin käsivarsien pituudesta -josta minua on mollattu lapsesta asti – kuin notkeudesta. Joten siitä syystä en lähde mitään tarjoilemaan, mutta jos ajoittaiset selkäkivut häviävät, niin ehkä sitten.

 3. Pandora sanoo:

  Tervehdys pitkästä aikaa, kyllä ne kämmenet lattiaan osuvat. ole siitä huoleti. Elimistö sopeutuu nopeasti uudenlaiseen liikkumiseen ja jo ennen joulua huomaat joutuvasi lunastamaan lupauksesi.

  Nautihan uudenlaisista elämyksistä ja kauniista syksystä. Toivottavasti olet saanut sieniseuraa ja ennenkaikkea kunnon kanttarellimuhennoksen:)

  • tikitys sanoo:

   Onpa erikoinen juttu siis tuo notkeus. Luvattu mikä luvattu, ja virtuaalilupaus on helppo pitää. Solalle punaviiniä ja muiden tilaukset varmaan kuulen aikanaan.

   Sieniseuraa en ole saanut, mutta en toisaalta ole kysynytkään, koska…no, nyt vain on tällainen vaihe. Kanttarellimuhennoksen ehkä ehtisi vielä tehdä yksinkin tai sitten pyytää jotakuta ruokaseuraksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s