Toimitan tyhjää, sitä varten sunnuntait ovat

Hyvä viikonloppu, paljon nukkumista; raskasjäsenistä ja vajottavaa torkkumista keskellä päivää. Sellaista, jonka tietää tulevan tarpeeseen. Sisällä on viileää, syksy hiipii ikkunatiivisteiden välistä huoneisiin. Mikäpä siinä, tervetuloa vaan, kunhan nuo patterit nyt pantaisiin päälle.

Tänään tein en-mitään, tyhjäntoimitin ajelemalla pyörällä joenvarren metsissä. Näin uusia paikkoja ja pari hiekkarantaa. Hylätty graffitien peittämä tenniskenttä, muttei minun silmiini rappeutunut, vaan oikeastaan aika kaunis kaiken sen järjettömän rehevyyden keskellä joka kenttää ympäröi. Syystä tai toisesta luonto täälläpäin on tyyppiä this one goes to eleven, lehtipuut ja havupuut ja pensaat kasvaneet yhtä pykälää korkeammaksi kuin tavallisesti. Varsinkin lehtipuut hämmästyttävät ja ilahduttavat minua olemuksellaan kerta toisensa jälkeen.

Joesta vähän matkaan sisämaahan päin oli ennen metsä, jota kutsuimme kavereiden kanssa Sherwoodiksi. Se oli lehto, jonka kasvillisuuden seassa kasvoi villiomenapuita ja muita karanneita puutarhakasveja. Otimme siellä kerran bändikuvia. Mustavalkoisissa kuvissa luonto ei niin häirinnyt, ei käynyt päälle kiukkuisen vihreänä. Kuvissa me kyyristelemme puiden oksien alla tuijottaen kohtalokkaina ja itse asiassa aika hölmön näköisinä moppitukkina kohti kameraa. Nyt Sherwoodin paikalla kasvaa taloja. Ei se haittaa, metsää on vielä jäljellä.

Kotiinpäin ajellessani muistin lukeneeni Edoa etsimässä -blogista, että Japani oli järjestänyt EU:n laajuisen haiku-runokilpailun aiheena Japanin ja EU:n väliset suhteet. Voittaja saisi matkan tosi hienoon kylpylään. Keksin kaksi tai kolme tulokulmaa aiheeseen ja kehittelin niitä vähäsen käydessäni ruokakaupassa. Kotona huomasin, että kilpailu oli päättynyt jo huhtikuussa. Sen oli voittanut muuan romanialainen herra. Harmi, olisi ollut kiva osallistua.

Maanantaina ja tiistaina on edessä hurja työrutistus. Akut ovat onneksi latautuneet.

Mainokset
Kategoria(t): arki. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s