Sosiaalinen media valtapelinä

Facebookia voi ovelasti käyttää valtapelien ja sosiaalisten shakkisiirtojen alustana. Tällaiseen peliin tosin tarvitaan kaksi osapuolta. Peli menee pieleen, jos toinen ei osallistu.

Sain äsken Facebookissa kaveripyynnön ja kävin hyväksymässä sen. Viime Facebook-kerrasta onkin aikaa, enkä voinut vastustaa katsomasta Kissan statuksia. Kävi ilmi, että hän on käynyt tämän viikon alussa täällä kotikaupungissani tuttaviensa luona. Kyllähän hän taannoin sellaista kertoi alustavasti suunnitelleensakin.

Asuinpaikkojemme välillä on 400 kilometriä. Kissa ei siis ottanut minuun millään tavalla yhteyttä tai tullut käymään, mutta raportoi kyllä tekemisensä ja olinpaikkansa Facebookissa. Olikohan se minulle täky, josta olisi pitänyt napata kiinni (vaan miten olisin napannut, kun en nähnyt asiaa ajoissa)? Vai tapa hienovaraisesti vittuilla ignooraamalla minut? Luulen, että jotain tämänsuuntaista on ilmassa. Kissan tuntien kyseessä lienee tapa sanoa ”en tarvitse sinua” ja samalla katkeruuden ilmaus siitä, ettemme saaneet lasta. Jopa on hauskaa. Kissa näet on hyvissä väleissä kahden edellisen eksänsä kanssa, tekeepä edelleen ex-miehensä veroilmoituksenkin. Ilmeisesti minun kanssani sitten voi toimia toisin, koska en ole enää hänen pelikentällään ja päivittäisessä ystäväpiirissään.

Arvasin, että Kissa tulee tähän kaupunkiin viimeisellä lomaviikollaan, ja jollakin tavalla aavistelin, että hän ei ehkä sittenkään tule käymään. Tällainen vetää mielen matalaksi. Olisin kovasti halunnut tavata hänet, jotta edes ystävyys pysyisi yllä.

Olenkohan oikeassa, jos tulkitsen Kissan käytöstä myös siten, että hän haluaisi minun reagoivan asiaan, tulevan huomatuksi, ilmaisevan, että hän on edelleen minulle tärkeä?

Mainokset
Kategoria(t): arki, ero, suhteet, tunne-elo. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Sosiaalinen media valtapelinä

 1. Celia sanoo:

  Totta, sosiaalista mediaa voi käyttää valtapeliin, mutta se toimii ainoastaan silloin, kun on joku, jota vastaan pelata. Ignoroi. Jätä edelleenkin käymättä sivustoilla, jos sinusta tuntuu pahalta, niin kuin arvelen kirjoituksesi perusteella. Aikanaan kun kipu laantuu, vastaavissa tilanteissa voit kommentoida Kissasi statusta: Olisin mielelläni halunnut tavata sinua. Muistathan ilmoittaa seuraavalla kerralla ajoissa, jotta voimme sopia tapaamisesta.

  Jos nyt spekuloimaan ryhdytään, niin Kissasi on ihan hyvin voinut myös pelätä, ettet sinä haluakaan tavata häntä, ihan vain aikaisemman keskustelunne perusteella. Mutta sitähän ei tiedä kukaan muu kuin Kissa, eikä hän kerro, jollet kysy. Ja kysyä et voi, ellet pidä häneen yhteyttä. Soitteletteko te toisillenne? Ehkäpä ero sinun ja Kissasi eksissä onkin se, että eksät ovat pitäneet itse tiiviisti yhteyttä Kissaan, mutta sinä et ja siksi Kissasi suhtautuu sinuun eri tavalla kuin muihin eksiinsä.

  Spekuloiminen ja vatuloiminen kuuluu myös eron aiheuttamaan kriisiin. Sitten kun olet valmis, lopetat spekuloinnin ja rupeat elämään.

 2. tikitys sanoo:

  Mjuu, laitoin neutraalin mutta ystävällisen meilin Kissalle. Emme soittele tai juurikaan kirjoittele, koska kumpikin kai pelkää, että viestintä menee jotenkin riitaisaksi, kuten se on eron jälkeen mennyt. En aina ole saanut pakotettua itseäni olemaan täysin ystävällinen (tai sanottua, että ikävoin, koska silloin olisin jotenkin heikommilla).

  Toisekseen en ehkä oikein pidä kiinni elämäni ihmisistä. Minun on helppoa luopua pitämästä yhteyttä ihmisiin – siis muihinkin kuin ex-kumppaneihin – vaikka sitten heitä kaipailisinkin. Se on aika paha tapa oikeastaan.

  Tässä WordPress-teemassa on muuten yksi ärsyttävä piirre, vaikka se on visuaalisesti aika kiva. Arkistoon ei saa asetusta, jossa merkinnät olisivat valittavissa otsikoittain, eikä asetusta, joka näyttäisi kaikki kuukauden merkinnät kokonaisuudessaan. On aika hankalaa palata vanhoihin kirjoituksiinsa. Pitänee vaihtaa teemaa, vaikka olenkin tähän kiintynyt.

 3. Celia sanoo:

  Tosiaankin. Vaikka painan kuukauden nimeä, sen alle ei tulekaan otsikoita kuten Bloggerissa. Tulee vain tekstit näytölle.

  Tunnistan tuon tunteen, ettei pidä kiinni elämään kuuluvista ihmisistä. Minulle se tuo irrallisuuden tunteen. Tai omaa irrallisuuttani en pidä ihmisistä kiinni. Minulla on vain muutama pitkäaikainen ystävä, ihan sattumalta säilyneitä.

  Ystävällinen sähköposti vaikuttaa hyvältä. 🙂

 4. tikitys sanoo:

  Voisiko olla, että koska introverttinä ei aina jaksa ihmisten seuraa, sitä kuvittelee muidenkin ihmisten olevan samanlaisia, eikä siksi ota yhteyttä kovinkaan hanakasti? Yhteydenottohan voi vaikka häiritä yhteydenoton kohdetta.

  Tuota arkistorajoitusta ei voi näpsäkästi kiertää, mitä nyt lisäämällä tuollaisen artikkeliotsikoiden luettelon sivupalkkiin. Ärsyttää tällainen Apple-tyyppinen helppokäyttöisyys: kaikki on tosi kivaa ja nättiä, mutta jos systeemistä löytyy jokin puute, sitä ei pääsekään konepellin alle korjaamaan. Harkitsen palaavani Bloggeriin, siellähän se edellinenkin blogini oli.

  Parasta varmaan puhua asioista Kissan kanssa puhelimessakin, kertoa omista ajatuksista ja tuntemuksista ja vain hyväksyä, jos Kissa ei halua niitä ottaa vastaan tai ei halua puhua. Paha mieli, tosiaankin.

 5. Pandora sanoo:

  Kyllä se kuullostaa enemmänkin siltä, että tuo kissa ei ole itse päässyt erostanne ylitse ja tuo on hänen tapansa kiukutella ja osoittaa mieltään. Ero on voinut olla hänellekin kova pala.

  Ikävää sinulle, sillä riidoissa eroaminen syö ihmistä ja irtipäästäminen on vaikeampaa. Mieti tarkkaan mitä haluat hänestä, toimi sen mukaisesti.

 6. tikitys sanoo:

  Totta tuokin. Usein ihmiset eroavat, mutteivät siltikään eroa, koska samat kommunikaatiomallit ja niistä kumpuavat tunteet ovat edelleen toiminnassa joka ikinen kerta kun yhteyttä pidetään.

  Kissa vastasi viestiini omalla tavallaan, mutta onneksi osasin nyt pitää itseni kurissa ja sanoin, että hän on joka tapauksessa tervetullut käymään jos täällä päin liikkuu. Luulen, että viestini oli ystävällinen, muttei mennyt enää mukaan mihikään peleihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s