Tietämys viilentää tunnehelteessä

Sarjassamme mistä luonnontieteellisesti suuntautunut humanisti saa kiksinsä: aamupäivällä postiluukusta putkahti Tähdet ja Avaruus -lehti. Mainiota. Luonnontieteellisten asioiden lukeminen oli kuin pulahdus virvoittavan viileään veteen. Olenkin kaivannut kaiken tämän tunnevellomisen vastapainoksi viileää järkeä ja mielikuvituksen lentoa, ja mikäpä olisi sellaiseen parempaa kuin tähtitiedettä, fysiikkaa ja kemiaa käsittelevät populaaritieteelliset, mutta asiasisällöltään painavat ja siksi inspiroivat julkaisut. Syksyllä täytyykin etsiytyä sopivien opintojen pariin. Toivon, että kiinnostavaa tarjontaa löytyisi. Se ei ole ihan itsestäänselvää tämän kokoisessa kaupungissa. Helsingissä asuessa voisi suorittaa huvikseen avoimessa vaikka biokemian appron, mutta etänä asia on hankalampaa laboratoriotöiden ja luentokurssien vuoksi. Kissan kotikaupungissa oli yliopistokeskus, jossa olisi voinut opiskella niin ikään opiskella vaikka mitä kiintoisaa, mutta en saanut itsestäni sitäkään irti.

Lehden luettuani painuin saman tien kirjastoon ja lainasin Esko Valtaojan teoksia ja pari muuta romaania kyytipojaksi (muun muassa Kauko Röyhkää) sekä kasan parisuhdekirjoja. Olenhan näet ajoituksen mestari, Kissan kanssahan noita olisi pitänyt lukea.

Loma tuntuu herkullisen pitkältä. Päivärytmi painottuu iltaan: nukutaan myöhään, syödään, uidaan, soitellaan kitaralla tyttären suosikkisarjojen tunnareita ja lauletaan yhdessä. Toivottavasti hänelle jää tästä lomasta hyvä muisto.

Mainokset
Kategoria(t): arki, loma, rauha. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s