Ikävä on perseestä

Menin sitten kumminkin Facebookiin lukemaan Kissan kuulumisia. Ei mitään ihmeellistä, mutta suuren ikävän ne saivat aikaan. Aivan perseestä. Ikävä on perseestä. Juuri nyt tuntuu siltä, että olen heittänyt hukkaan kaiken arvokkaan, jota olen elämäni varrella kohdannut. Kuumakin on.

Vali vali. Mutta kaikki on siis perseestä, eritoten tämä ikävä, joka ei laannu.

Mainokset
Kategoria(t): arki, suru, tunne-elo. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Ikävä on perseestä

 1. Pandora sanoo:

  Muistan tuon ikävän, kärsin siitä noin kuukausi sitten, katumus,alakulo, rakkaus toista kohtaan, pohjaton ikävä. Itkin ja pohdin asiaa pari päivää. Puhuin siitä suoraan ex-miehelleni ja se auttoi. Tajusin, että ei se yhteenpaluu olisi edes mahdollista tai järkevää. Enkä loppuviimein edes ikävöinyt häntä, vaan elämäntapaa, rakkautta ja hyviä hetkiä, sitä kaikkea hyvää, jota hän pääosin vielä materiaalisesti toi elämääni. Lopulta olin onnellinen loppu viimein siitä, että erosimme ja kun tuon ikävän käsittelin olin valmiimpi jatkamaan uutta elämääni. Mieti ikävöitkö todella kissaa vaan sitä, jota hän toi elämääsi. Jos ottaisit yhteyttä häneen kykenisitkö,sitoutumaan ja antamaan hänelle lapsen? Jos vastaat kyllä ota ihmeessä yhteyttä ja yritä vielä. Jos epäröit mieti vielä ja käsittele tunteesi. Tuo on vaikeaa, tiedän. Tsemppiä. Jos yhtään helpottaa saat kaiken myötätuntoni.

  • tikitys sanoo:

   Kiitos myötätunnosta. Niinpä niin, ikävöin monia mukavia asioita siitä elämästä jota elin. Ja Kissaakin tietenkin, mutta ehkä sittenkin vain osittain. Hänen Facebook-statustensa kirjallinen taituruus vain toi mieleen sen, millainen hän parhaimmillaan oli ja millaista meillä parhaimmillaan oli. Sitäkin murehdin, että Kissa sai jatkaa omaa elämäänsä omalla pelikentällään, ja minun täytyy rakentaa kaikki alusta alkaen uudelleen. Joskus se tuntuu raskaalta.

   Vastalääkkeeksi luin kyllä omia muistiinpanojani eron syistä, mutta tältä ikävältä en oikein saanut palautettua mieleen niitä tunnetiloja, jotka olivat suhteessamme ikäviä. Kaikki kirjaamani asiat tuntuivat vain elottomilta faktoilta, eivät sen enemmiltä.

   Kissaa en voi pyytää takaisin, tunnen hänet, ja hän on jo jatkanut eteenpäin elämässään. Hän ei taatusti harkitsisi enää parisuhdetta kanssani, koska on luonteeltaan aika ehdoton: rakastaa täysillä ja jättää niin ikään täysillä. Jos nyt kuitenkin tapahtuisi jokin ihmeellinen käänne, niin en siltikään haluaisi enää palata samanlaiseen suhteeseen heti, vaan pitkän keskustelun ja kuuntelun jälkeen pyrkisin järjestämään asiat niin, että voisimme vähitellen asettautua oikeaan, toimivaan parisuhteeseen. Ja toki lapsikin olisi mukavaa saada. Toiveajattelua tämä tietenkin on.

   Sekin vielä ärsyttää, että tällaiset mielialanvaihtelut ja ikävät tulevat yllättäen, puun takaa ja varoittamatta.

  • Pandora sanoo:

   Niinhän ne tulevat, niin varoittamatta ja salakavalasti. Hei ajattele niin, että se mikä on tapahtunut on tapahtunut, ehkä tulee elämääsi vielä joku toinen kissa, jonka kanssa saat olla oma itsesi, mutta joka omalla ominaisuudella tuo ehkäpä jopa elämääsi enemmän kuin osaat kuvitellakaan.

   Niin tiedän tuon tunteen, kun kaikki joutuu rakentamaan uudestaan, se satuttaa joskus niin vietävästi. Kiukuttaa ja tekisi mieli saada korjattua kaikki virheet, jotta ei joutuisi sen tosiaasian eteen, että elämä on aloitettava alusta, rakennettava pala palaselta uudestaan.

   Mutta ehkä se on hienoakin, saada uusi mahdollisuus, mitä kaikkea se voi tuodakaan. Niin sinulle kuin itsellenikin.

 2. tikitys sanoo:

  Joskus tuntuu, että olen haukannut liian ison palan ja uskonut itsestäni liikoja, että kykenisin aloittamaan taas alusta ja onnistumaan siinä lyhyellä aikavälillä. Ehkä se sujuu kuitenkin hitaammin kuin luulin ja on rankempaa kuin osasin ajatella. Pakko vain uskoa siihen, että uusia mahdollisuuksia tulee eteen, kunhan vain asettautuu niille alttiiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s