Unialustan aikataulu

Gorilla tekee unipesänsä puuhun tai maahan ja käyttää pehmusteena lehtiä. Ihmisapinoista karvattomampi, Homo sapiens, rakentaa petinsä puusta, vaahtomuovista, metallista ja kankaasta, mutta tarkoitus on sama. Olen nyt odotellut omaa sänkyäni 10 päivää ja nukkunut patjalla lattialla. Sängyn piti tulla tänään, mutta eipä se sitten tulekaan, soitettiin. Aikataulu on täysi, oli syy. No perkele, tuotte sen huomenna sitten. Tuovat kyllä, mutta minä joudun kantoavuksi. Perjantaina olisi taas ovelle kanto mahdollinen, mutta kieltäydyin siitä ihan periaatteesta. En minä tällaisesta maksanut. Niinpä rimpautin Sotkaan ja hyvin ystävälliseen sävyyn kyselin hyvitystä. Ystävällisyys toimii aina paremmin kuin kiukkuisuus, kiukkuinen asiakas tartuttaa tunnetilansa myyjään ja saa siksi vähemmän etuja kuin ystävällisesti valittava asiakas. Sain pari tyynyä sitten lepytykseksi. Taatusti halvimpia mahdollisia, mutta ehkä parempia kuin nykyiseni.

Huomenna täällä vahataan porraskäytävä, ja tarpeetonta liikkumista täytyy välttää. Sänky tuskin mahtuu hissiin edes osina, joten se on kannettava tänne kuudenteen kerrokseen. Se tosin ei ole tarpeetonta liikkumista, vaan tarpeellista. Varaudun jo etukäteen ärisemään takaisin siivoojalle. No, enpä taida äristä kuitenkaan.

Lounastunnilla joku päihdeongelmainen jätkä kysyi kadulla mitä kello on. Kävimme seuraavan sananvaihdon kävellessäni tyypin ohi

– ’ei mitä kello o?

– yks tai jotain

– tä, ai mitä?

– jotain ykstoista

– ai paljon?

– no en minä tiedä saatana!

– vitun homo heitä voltti!

Tuollaisesta voi saada turpaan, mutta enpä saanutkaan. Enkä vilkuillut taaksepäinkään, ajattelin että kuulen kyllä jos se tyyppi lähtee sieltä tulemaan. Mutta niin se vain on, että kun sekava mies kysyy toiselta mieheltä kelloa tai tupakkaa, kyseessä on riidan haastamisen alku reviirille tunkeutumalla, eikä siihen peliin saa mennä mukaan. En ole koskaan saanut turpaan tai haastanut riitaa, mutta oma äkisti leimahtava kiukkuisuuteni typeryyden edessä on kyllä aikamoinen turpasaunan saamisen riski.

Lisäys: sänkyuutiset kuultuani laitoin kännykän lataukseen, ja paneuduin töihin (joissa en voinut olla kännykän luona koko aikaa). Äsken työpäivän päätteeksi vilkaisin kännykkääni, ja kas vain, sinne oli tullut pari puhelua tietystä numeroista. Soittelin perään, ja eiköstä vaan sitten sieltä Sotkasta ollut soitettu ja sänky olisi sittenkin ollut mahdollista toimittaa tänään, koska pari peruutusta oli tullut (tai minulle luvatut hyvitystyynyt olisivat vieneet ketjun konkurssiin). Minä aavistin, ettei sitä kännykkää kannata panna hiljaiselle, koska ainahan aikataulut kusevat, joustavat, venyvät ja paukkuvat joka suuntaan. Kysykää vaikka Olkiluoto 3:n rakentajilta.

Mainokset
Kategoria(t): arki. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s