Onhan se tietty niinkin et…

Luen Miessakit ry:n kirjoittamaa Erotilanteen psykologiaa -tietopakettia. Siinä oli valaiseva maininta eron jälkeisistä suhteista:

Joskus kyse on siitä, että seksisuhteesta muodostuu molemminpuolinen terapiasuhde, jos myös partneri on samanlaisessa elämäntilanteessa. Terapiasuhteet harvoin kehittyvät mihinkään.

Niinpä. Itse olin siis ollut eronneena kolme kuukautta, Kissa nolla kuukautta, kun tapasimme. Aikaisemmin totesinkin, että Kissa erosi miehestään minun vuokseni. Terapiasuhdehan meillä oli, empaattinen kyllä.

Lisäksi paketissa sanotaan:

Hyväksikäyttötilanteesta – olkoon miten molemminpuolista ja empaattista tahansa – ei parisuhteen perustaksi ole.

Nih. Hyväksikäyttösuhde on kyllä tyly sana, mutta ajatus on selvä.

Noiden lauseiden myötä ymmärsin äsken tärkeän asian. Kissa on sosiaalisesti huippulahjakas ihminen, ei mikään varsinainen tuhat ystävää omaava hölöpölö – hän on itse asiassa arka ja pelkää hiukan ihmisiä – mutta erittäin taitava vaikuttamaan asioihin suoraan ja epäsuorasti. Hän kyllä sanoi minulle, että olen ainoa ihminen, joka on kyennyt näkemään hänen bluffinsa läpi, mutta sosiaalinen vaikuttaminen on muutakin kuin bluffaamista. Kissa hyökyi elämääni kuin miellyttävä, vastustamaton tsunami, vakuutti minut puoliväkisin ja suloisin vereslihaisin teoin siitä, että suhteemme voisi toimia, ja taisi fuulata ennen kaikkea itsensä uskomaan niin. Olihan hänen rakkautensa kohteena hyvä olla, mutta ymmärrän nyt, ettei meillä olisi ollut onnistumisen edellytyksiä alun alkaenkaan. Mahtoikohan hän itse koskaan sitä ymmärtää?

Sekin vielä, että Kissa oli ex-miehensä kanssa yrittänyt lasta kaksi vuotta siinä onnistumatta. Hän oli 37-vuotias, ja alkoi jo lähestyä hedelmällisen ikänsä päätepistettä. Äitiys oli hänen unelmansa, ja minä ehkä hänen viimeinen toivonsa. Muistan, kun toisella tapaamisellamme makailin spermaa rinnuksilla sekstailumme jälkeen ja hän sanoi englanniksi ”what a load of perfectly good semen…wasted.” Painoin sen mieleen, samoin kuin Kissan kauniin brittiläisvaikutteisin lausumistavan.

Helpottavaa, jotenkin ymmärtää tämäkin.

Mainokset
Kategoria(t): ero, oivalluksia, sekalaista, taustaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s